Tweede verdachte fatale flatbrand Diemen bekent

Tweede verdachte fatale flatbrand Diemen bekent
12-04-2018 17:54 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - De vrouwelijke verdachte van de fatale flatbrand in Diemen heeft bekend dat er brand in haar woning is gesticht om de verzekering op te lichten. De 23-jarige Simona I. is de tweede verdachte van de drie die inmiddels een bekentenis heeft afgelegd. Dit vertelde de officier van justitie donderdag tijdens een niet-inhoudelijke zitting bij de rechtbank in Amsterdam.

I. heeft volgens het Openbaar Ministerie (OM) een verklaring afgelegd waarin ze heeft toegegeven "dat ze betrokken was bij het plan om brand in haar woning te stichten met als doel verzekeringsgeld op te strijken''.

Eerder had haar broer Gilermo I. bekend dat hij een van de daders was die de brand heeft aangestoken in juli vorig jaar. Bij de brand in de flat aan de Rode Kruislaan kwam de 27-jarige David Swart om het leven en raakten twee mensen gewond.

Naast de broer en zus zit er nog een derde verdachte vast op verdenking van brandstichting, de 26-jarige Rachied V. Een verzoek van de advocaat het voorarrest voor V. te beëindigen wees de rechtbank af. De rechter beargumenteert dat V. verwondingen heeft die lijken op verwondingen die Gilermo bij de brandstichting heeft opgelopen.

Ook Simona blijft de komende drie maanden vastzitten. Het verzoek van haar advocaat om haar vrij te laten met een enkelband vindt de rechtbank nog te prematuur. Haar broer Gilermo was donderdag niet aanwezig tijdens de zitting.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,793
Diesel1,485

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden