Clicky


 


Grote collectie oldtimer auto's en vrachtwagens van Den Hartogh Ford Museum worden geveild

Grote collectie oldtimer auto's en vrachtwagens van Den Hartogh Ford Museum worden geveild
12-04-2018 10:08 | Overig | auteur Redactie [FE]

HILLEGOM - Bonhams maakte woensdag bekend dat het de collectie automobielen van het wereldberoemde Den Hartogh Ford Museum zal veilen. De veiling vindt plaats op 23 Juni 2018 (gedurende de gehele zaterdag), in het Den Hartogh Museum in Hillegom.

De collectie wordt gezien als één van de grootste en belangrijkste verzamelingen auto's en vrachtwagens van het Amerikaanse merk Ford in de wereld en geeft een prachtig en vrijwel volledig overzicht van alle modellen. De Ford-collectie bevat de modellen A, B en C, model T, een ijscowagen, ambulances en brandweerauto’s.

De totale privécollectie bevat meer dan 200 Ford en Lincoln automobielen en vrachtwagens en ruim 50 motorfietsen. Alles in deze veiling wordt zonder limiet aangeboden. De collectie en museum is samengesteld en opgebouwd door Piet den Hartogh, die zijn eerste Ford kocht in 1956.

Piet’s liefde voor het merk Ford was al op zeer jonge leeftijd ontstaan. In de tijd dat het transportbedrijf van zijn vader overging van het gebruik van schepen en paard en wagen naar moderne transportmiddelen, waren dit vrachtwagens van het merk Ford. Deze trucks lieten een onvergetelijke indruk achter op Piet.

De collectie van Piet den Hartogh groeide in snel tempo. Piet zocht naar exemplaren van alle bestaande Fordmodellen, variërend van een model A uit 1903, modellen T uit de jaren ’20, tot aan moderne campers en zelfs een Ford sneeuwscooter van de Canadese politie. Piet’s echtgenote inspireerde hem in 1990 om de collectie om te vormen tot een echt museum, zodat zijn liefde en passie voor Fords gedeeld kon worden met liefhebbers over de hele wereld. Gedurende ruim 20 jaar was de collectie een ‘must-see’ voor elke autoliefhebber.

Een dergelijke bijzondere collectie behoeft ook een enorme toewijding. Piet’s dochter Greske was jarenlang verantwoordelijk voor het museum, maar de familie heeft nu besloten de bijzondere collectie te delen met de vele Ford liefhebbers over de gehele wereld. Op deze manier zullen alle auto’s weer de volle aandacht en liefde krijgen die ze verdienen.

Rupert Banner, Bonhams Group Head of Motoring, geeft als commentaar: "Dit is een zeer bijzondere en uitzonderlijke collectie. Bonhams is er trots op dat we deze veiling voor de familie mogen organiseren. De Den Hartogh collectie is legendarisch en bekend in heel Europa, het is jarenlang een waar pelgrimsoord geweest voor Ford liefhebbers.

De veiling zal plaatsvinden in het museum, de plaats waar de collectie ruim 20 jaar, met veel liefde is gehuisvest en gekoesterd. Alle aangeboden auto’s zullen verkocht worden en worden zonder limiet geveild. Dit betekent dat de klassieke autoliefhebber en de Ford liefhebber in het bijzonder, de kans krijgt zijn eigen stuk Ford autohistorie aan te kopen op deze veiling."

Klik hier voor een grote fotocollectie van het Ford Museum

Foto's

  • Den Hartogh Logistics
    Den hartogh Logistics
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,291
Diesel2,105

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions