Clicky

 
Transport Online - Brutra Logistiek BV failliet verklaard [UPDATE]

Brutra Logistiek BV failliet verklaard [UPDATE]

Brutra Logistiek BV failliet verklaard [UPDATE]
12-04-2018 09:34 | Faillissementen | auteur Redactie [FE]

DOETINCHEM - [update 11:41 uur] Voor de rechtbank van Gelderland is dinsdag 10 april Brutra Logistiek BV failliet verklaard. Het bedrijf is gevestigd aan de Edisonstraat 39 in Doetinchem.

De reden voor het faillissement ligt nog altijd in een belastingschuld die al ontstaan is bij het vorige faillissement in 2008. Laat de curator donderdagochtend desgevraagd aan de redactie van Transport Online weten. "De Belastingdienst heeft het faillissement aangevraagd. Ik moet nog precies onderzoeken hoe het allemaal in elkaar zit", aldus mr. Herstel, curator van het failliete bedrijf. 

Bij het bedrijf werken volgens verklaringen van de eigenaar van Brutra tegenover de curator in elk geval 60 chauffeurs.

Er wordt op dit moment nog doorgewerkt. "We bekijken van dag tot dag of er doorgewerkt wordt", aldus de curator.

Er is van verschillende partijen serieuze interesse om Brutra Logistiek door te starten. De curator is met deze partijen in gesprek.

Brutra Logistiek BV werd opgericht in 2009. Het eerdere transportbedrijf Brutra BV in Doetinchem is in 2008 failliet gegaan. "Door toedoen van de Belastingdienst", meldde eigenaar Frank Bruger toen aan Transport Online. 

Volgens Bruger heeft de Belastingdienst in 2008 geen rekening gehouden met een betalingstermijn van twee weken na ontvangst van de aanslag van een naheffing. Hij kreeg geen aanslag maar een brief met de aankondiging dat er beslag zou worden gelegd.

Toen gingen er administratief een aantal zaken mis. Er volgde een faillissement en 300 werknemers verloren hun baan. Volgens de toenmalige curator was dit faillissement onterecht. Bruger daagde zowel de Belastingdienst als de Staat voor de rechter om zo genoegdoening te krijgen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,935
Diesel1,909

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Rijverboden