Clicky

 Verkeersveiligheidsdag voor vrachtwagenchauffeurs in Duitsland

Verkeersveiligheidsdag voor vrachtwagenchauffeurs in Duitsland
11-04-2018 11:26 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

MAINZ(D) - Afleiding in het verkeer is een belangrijk thema in 2018. Vooral wanneer het druk is op de weg speelt onoplettendheid een grote rol tijdens de rit. Afleiding kan ontstaan door het bedienen van een navigatieapparaat of het kijken op de smartphone. Deelnemen aan het verkeer vereist volledige aandacht. Iedereen die wordt afgeleid verhoogt het risico op een ongeval.

Het van de weg raken of het kantelen van het voertuig zijn de meest voorkomende ernstige ongevallen bij vrachtwagens. Wanneer een vrachtwagenchauffeur geen gordel draagt wordt deze bij het ongeval vaak uit het voertuig geslingerd met ernstig letsel of zelfs de dood tot gevolg. Bij drie van de vier ernstige ongevallen kan de veiligheidsgordel de verwondingen van de vrachtwagenchauffeur verminderen of zelfs doen voorkomen.

Ondanks deze duidelijke cijfers dragen nog altijd veel vrachtwagenchauffeurs geen gordel, hetzij omdat ze het als beklemmend ervaren of omdat ze zich niet bewust zijn van de noodzaak van de gordel.

Als onderdeel van een voorlichtingscampagne over afleiding in het verkeer organiseert de politie morgen, donderdag 12 april, van 08:00 - 16:00 uur een informatiedag voor vrachtwagenchauffeurs. De politie zal de noodzaak van het dragen van een veiligheidsgordel uitleggen door middel van een simulator waarin de chauffeur kan ervaren welke krachten er vrij komen bij een ongeval. Ook het thema afleiding in het verkeer zal uitgebreid aan bod komen. Ook is er een 'kantel simulator' aanwezig waarin chauffeurs kunnen ervaren hoe het voelt wanneer hun vrachtwagen kantelt.

De informatiedag vindt plaats bij het Duitse transportbedrijf Brucherseifer Transport, Walzwerkstraße 24 in Wissen en iedereen is welkom. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,156
Diesel1,981

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats