Clicky

 
Transport Online - GEODIS maakt belangrijke stap in e-commerce dankzij nieuwe vergunning

GEODIS maakt belangrijke stap in e-commerce dankzij nieuwe vergunning

GEODIS maakt belangrijke stap in e-commerce dankzij nieuwe vergunning
11-04-2018 10:14 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

GEODIS heeft als een van de eerste logistieke dienstverleners in Nederland een vergunning voor vereenvoudigde aangifte e-commerce, kortweg VENUE. Dit stelt GEODIS in staat om versneld en in bulk e-commercegoederen douanetechnisch af te handelen voor klanten.

Bedrijven die e-commercegoederen in- of uitvoeren moeten hier aangifte van doen bij de Douane. Tot nu toe was dit alleen individueel mogelijk met AGS, het aangiftesysteem van de Douane. Met VENUE kan GEODIS goederen in bulk onder een douaneregeling met een vereenvoudigde aangifte plaatsen.

Dat wil zeggen dat het mogelijk is om een onvolledige vooraf-aangifte te doen in een vastgesteld dataformat. Voor invoerzendingen met een waarde boven 22 euro en voor uitvoerzendingen boven duizend euro is een aanvullende aangifte nodig, echter ook voor deze zendingen resulteert VENUE in een snellere afhandeling.

De reguliere douane-afhandeling is op traditionele import en export gericht, waarbij een grote hoeveelheid goederen in één keer wordt afgenomen. Door e-commerce kunnen consumenten goederen bestellen die ze op korte termijn willen ontvangen. Zodra de bestelling de grens over komt krijg je te maken met de Douane.

Hierbij horen importheffingen en btw-betalingen die moeten worden verwerkt. Het individueel verwerken van al deze pakketten met een relatief lage waarde kost ontzettend veel tijd en geld. Dit bespaart GEODIS nu dankzij de vereenvoudigde en versnelde aangifte met VENUE waar er bij import gebruik kan worden gemaakt van een vrijstelling van invoerrechten en btw indien de waarde minder is dan 22 euro, wat ook resulteert in een enorme besparing.

VENUE maakt het voor GEODIS mogelijk zijn crossborder e-commerce-oplossing te optimaliseren doordat e-commercegoederen efficiënter verwerkt kunnen worden. De end-to-end-oplossing van GEODIS is grensoverschrijdend en volledig te volgen via track-and-trace op parcelniveau.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,373
Diesel2,102

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 16 mei t/m zondag 22 mei

Alle Rijverboden