Air France-KLM ontkent interesse in Alitalia

Air France-KLM ontkent interesse in Alitalia
10-04-2018 22:52 | Zakelijk Nieuws | auteur ANP

ROME/PARIJS - Air France-KLM ontkent dat het samen met de Britse prijsvechter easyJet en investeringsmaatschappij Cerberus een bod heeft uitgebracht op de failliete Italiaanse luchtvaartmaatschappij Alitalia. Dat liet een woordvoerder desgevraagd weten.

EasyJet maakte dinsdag bekend een bod te hebben gedaan, waarna ingewijden tegen persbureau Bloomberg stelden dat Air France-KLM met de budgetmaatschappij meedeed. "Wij hebben geen interesse in Alitalia'', aldus de zegsman echter. Eerder werd Air France-KLM nog samen met partner Delta Air Lines genoemd als geïnteresseerde in Alitalia. Ook toen werd dat ontkracht door de onderneming.

Alitalia ging vorig jaar failliet nadat het personeel zich tegen een grote saneringsoperatie had gekeerd. Grootaandeelhouder Etihad Airways besloot daarop de geldkraan dicht te draaien. Sindsdien vliegt Alitalia op basis van een overbruggingskrediet van de Italiaanse overheid. De onzekere situatie in de Italiaanse politiek maakt het onduidelijk of er verdere steun komt van de Italiaanse staat als Alitalia wordt overgenomen.

Naar verluidt heeft Lufthansa wel een bod op zijn Italiaanse branchegenoot gedaan. In totaal hebben drie partijen op Alitalia geboden.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,767
Diesel1,457

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden