Transport Online - Geen Gelderse doorgang Oostvaardersplassen

Geen Gelderse doorgang Oostvaardersplassen

Geen Gelderse doorgang Oostvaardersplassen
10-04-2018 16:56 | Binnenland | auteur ANP

ARNHEM - Gelderland heeft geen ruimte en geen geld om een verbinding te maken met de Oostvaardersplassen in Flevoland. Een corridor tussen de Oostvaardersplassen en de Gelderse Veluwe wordt genoemd als een optie om de problemen met de grote grazers in het Flevolandse natuurgebied op te lossen, maar Gelderland gaat dat niet doen.

Dat laten Gedeputeerde Staten van Gelderland dinsdag weten naar aanleiding van vragen van de Partij voor de Dieren over de kwestie. Eind deze maand wordt een rapport verwacht dat op verzoek van de provincie Flevoland is gemaakt over nieuw beleid voor de Oostvaardersplassen. In dat omheinde gebied gaan nu veel herten, runderen en paarden dood, omdat er in de winter te weinig voedsel voor ze is.

Bij de opening van de Oostvaardersplassen was het de bedoeling dat er een corridor met Gelderland zou komen. Door allerlei oorzaken is dat er nooit van gekomen. Gelderland stelt dat het Rijk de 'robuuste verbinding' in 2010 heeft geschrapt. Zo'n verbinding past nu niet meer in het Gelderse natuurbeleid. Gelderland heeft op andere plekken rond de Veluwe wel poorten aangelegd zodat edelherten zelfs naar Duitsland kunnen trekken.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,306

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions