Transport Online - Contargo opent terminals tijdens Dag van de Logistiek

Contargo opent terminals tijdens Dag van de Logistiek

Contargo opent terminals tijdens Dag van de Logistiek
10-04-2018 15:41 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

DUISBURG - Containerspecialist Contargo opent tijdens de Dag van de Logistiek op 19 april zijn terminals in Duisburg, Koblenz, Mannheim Neuss en Wörth voor bezoekers. Na aanmelding krijgt men tijdens een rondleiding achtergrondinformatie over de containerlogistiek, die er iedere dag voor zorgt dat goederen uit de hele wereld bij ons verkrijgbaar zijn.

"Onze kraanbestuurders realiseren vrijwel elke minuut een doellanding”, zegt Heinrich Kerstgens, codirecteur bij Contargo."Maar net zoals bij een maanlanding is deze prestatie altijd teamwerk. Tijdens de Dag van de Logistiek laten wij bezoekers zien dat ook administratieve medewerkers, vakkrachten voor havenlogistiek, opslagmedewerkers, commerciële specialisten, IT’ers en nog veel meer andere deskundigen eraan bijdragen dat de containers op het juiste moment op de juiste locatie aankomen.”

Zonder al deze vakmensen zouden containers ondanks bouwwerkzaamheden op het spoor, vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in de havens, files op de snelwegen en hoog- en laagwater niet tijdig hun bestemming bereiken. De komende jaren zullen megatrends zoals duurzaamheid en digitalisering de logistieke branche sterk veranderen.

Megatrends digitalisering en duurzaamheid

De containerterminal in de Rijnhaven van Koblenz is binnen de Contargo-groep een koploper op het vlak van digitalisering. Op de terminal wordt sinds enkele maanden een Terminal Operating System (TOS) getest en doorontwikkeld. Met deze software worden processen geautomatiseerd en verloopt de afhandeling tot aan de eindbestemming in de toekomst volledig digitaal.

De Duisburg Intermodal Terminal is dan weer een koploper op duurzaamheidsvlak. De terminal heeft een hybride reach stacker om de kosten en de CO2-uitstoot te reduceren. Van dit type reach stacker zijn er wereldwijd slechts drie in gebruik, waarvan twee bij Contargo.

"De markt verandert steeds sneller. Het is dan ook onze uitdaging om trends en ontwikkelingen zo snel mogelijk te herkennen en ze te integreren in onze processen. Alleen zo kunnen wij ook in de toekomst doellandingen blijven maken”, aldus Kerstgens.

Over de Dag van de Logistiek

Logistiek is meer dan alleen transport, overslag en opslag. Tijdens de Duitse Dag van de Logistiek kun je bij tal van industriebedrijven, handelsondernemingen en logistiek dienstverleners een blik achter de schermen werpen. Het motto van de dag luidt „logistiek maakt het mogelijk”. Het gaat om een initiatief van de Bundesvereinigung Logistik (BVL). Verschillende bonden en organisaties nemen deel aan de Dag van de Logistiek.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions