Nederlandse luchthavens presteerden beter in paasweekend

Nederlandse luchthavens presteerden beter in paasweekend
10-04-2018 15:25 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Net als in 2017 was de maandag dit jaar de drukste dag van het paasweekend op de Nederlandse luchthavens. Op Schiphol, Eindhoven Airport en Rotterdam Airport vertrokken Tweede Paasdag (2 april 2018) 754 vluchten, waarvan er 72 vertraagd waren en twee vluchten werden geannuleerd. Vergeleken vorig jaar is dit een goede prestatie. Toen vertrokken er 758 vluchten waarvan 127 met vertraging en vijf vluchten werden geannuleerd. Dat blijkt uit data van AirHelp, een organisatie die opkomt voor de rechten van vliegpassagiers.

1,2 miljoen euro compensatie

Het paasweekend vie; dit jaar in het weekend van vrijdag 30 maart tot en met maandag 2 april. In 2017 viel het paasweekend van vrijdag 14 april tot en met maandag 17 april. Passagiers die dit jaar vertraging opliepen tijdens het paasweekend kunnen samen aanspraak maken op 1,2 miljoen euro aan compensatie. Vorig jaar bedroeg de totale opeisbare vergoeding 1,9 miljoen euro.

Tweede Paasdag overal drukste dag

Op alle drie de luchthavens vertrokken op Tweede Paasdag de meeste vluchten. In Amsterdam waren dat er 685. Twee vluchten werden geannuleerd en 62 vertrokken met vertraging. Op Eindhoven Airport vertrokken 53 vluchten, waarvan acht met vertraging. Zestien vluchten vertrokken op 2 april vanaf Rotterdam Airport. Twee daarvan waren vertraagd.

Minder vertragingen vergeleken 2017

Ten opzichte van het paasweekend 2017 presteerden alle drie de luchthavens dit jaar beter. Vanaf Schiphol vertrokken vorig jaar 678 vluchten, waarvan 120 vertraagd en vijf werden er geannuleerd. Vanaf Eindhoven Airport vertrokken 56 vluchten, waarvan zes vertraagd, en vanaf Rotterdam Airport 24 vluchten, waarvan een vertraagd.

Beste dag per vliegveld

Schiphol presteerde afgelopen paasweekend – ondanks de drukte – het beste op Tweede Paasdag. Circa 90 procent van de vluchten vertrok die dag op tijd. Voor Eindhoven Airport was vrijdag 31 maart de beste dag: eveneens 90 procent van de vluchten vertrok die dag op tijd. Rotterdam presteerde het beste: op vrijdag 31 maart vloog circa 93 procent van de vluchten volgens schema.

Verstoorde routes

Tijdens het Paasweekend vond de meeste vertraging plaats op de route Eindhoven – Manchester. Drie van de drie vluchten vertrokken met vertraging. Vanaf Schiphol en Rotterdam Airport waren de routes naar respectievelijk Istanbul en Faro relatief het meest verstoord. De helft van die vluchten vertrok afgelopen Paasweekend met vertraging. Van Amsterdam naar Istanbul waren dat twaalf van de 24 vluchten. Van Rotterdam naar Faro ging het om twee van de vier vluchten.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,763
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden