Transport Online - FNV: 'Bezuinigen op veiligheid RET belachelijk idee'

FNV: 'Bezuinigen op veiligheid RET belachelijk idee'

FNV: 'Bezuinigen op veiligheid RET belachelijk idee'
10-04-2018 11:46 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - FNV Publiek Belang heeft met verbazing het nieuws gelezen over het idee van de Metropoolregio Rotterdam Den Haag om 10 miljoen te bezuinigen op de metrobeheerders van RET en daarover een onderzoek uit te voeren.

Eric Vermeulen, bestuurder FNV Publiek belang: "De metropoolregio stelt altijd dat service en veiligheid voorop moeten staan in het openbaar vervoer. Het idee om daar nu op te beknibbelen is echt een belachelijk idee zonder draagvlak van vakbonden, ondernemingsraad en ook de RET zelf."

FNV Publiek belang is tevens verbaasd over het feit dat de metropoolregio zo gedetailleerd bezig is en het onderzoek ondanks de weerstand gewoon doordrukt. Vermeulen: "Een onderzoek naar de werking van de functie van metrobeheerders is veel te gedetailleerd. Dat is echt zonde om daar publiek geld aan uit te geven, vooral omdat ook werkgever RET de waarde van de metrobeheerders hoog inziet. De regio moet zich niet bemoeien met de invulling van functies en details van het openbaar vervoer."

De FNV was niet op de hoogte van het onderzoek naar de metrobeheerders. Er werken bij RET 120 metrobeheerders, die mede als taak hebben om de veiligheid op metrostations te garanderen.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,863
Diesel1,498

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen