Eerste twee van 42 nieuwe Renault Trucks T afgeleverd aan Van den Bosch Transporten

Eerste twee van 42 nieuwe Renault Trucks T afgeleverd aan Van den Bosch Transporten

ERP - Van den Bosch Transporten uit Erp heeft de sleutels van de eerste twee uit een reeks van 42 nieuwe Renault-trucks in ontvangst genomen. In het aanschaftraject heeft Van den Bosch de chauffeur centraal gezet.

“Niemand kan een truck beter testen en beoordelen dan een ervaren chauffeur, die er dag in dag uit mee rijdt en weet waar hij op moet letten om zijn werk optimaal te kunnen uitvoeren”, aldus Hans Kanters, Director Procurement.

De truck speelt een belangrijke rol als het gaat om chauffeurstevredenheid. Uit een recent gehouden medewerkersonderzoek binnen Van den Bosch, bleek dat het comfort van een vrachtwagen, het vermogen en de grootte en uitrusting van de cabine veelvuldig genoemd zijn. Bij de aanschaf van nieuwe trucks was de mening van de chauffeurs bij Van den Bosch dan ook zwaarwegend.

“We hebben verschillende auto’s een aantal weken als demo ingezet in ons eigen werk en onze chauffeurs hebben er langere tijd mee gereden. Hun feedback was zeer waardevol in het aanschaftraject. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor Renault Trucks”, vertelt Kanters.

Moderne vrachtwagen

De Renault Trucks T met Sleeper Cab en de 460 pk sterke DTI 11-liter motor kon tijdens de testfase al rekenen op veel positieve reacties. “Onder andere het hoge chauffeurscomfort en het extra vermogen in combinatie met de gunstige kilometerkostprijs heeft ons overtuigd te kiezen voor deze moderne vrachtwagen. Ook het bedieningsgemak en de veiligheidsopties zijn helemaal van deze tijd”, licht Kanters toe.

Positief verrast

Er is bewust gekozen voor een pakket dat de chauffeurs aanbevolen hebben, met onder andere een stand-airco, Adaptive Cruise Control (ACC) en luxe Recaro-stoelen. Chauffeur Dolf Maas was een van de testchauffeurs en is enthousiast over de keuze voor de Renault T: “Deze auto heeft mij positief verrast! Het voelde gelijk vertrouwd. Hij rijdt erg lekker en ik heb meer dan genoeg leefruimte in de cabine. Het design wijkt daarnaast af van de doorsnee; het gedurfde en strakke ontwerp maakt het een herkenbare verschijning op de weg."

De truck heeft bovendien een laag eigen gewicht. Kanters: “Hij is lichter in vergelijking met de andere merken. Dat resulteert in meer netto-laadvermogen, wat past binnen onze lichtgewichtstrategie. Met deze investering versterken wij onze positie op de Europese bulktransportmarkt. Uiteindelijk kunnen wij met onze payload het onderscheid maken ten opzichte van de concurrentie.”

Medewerkers zijn belangrijkste kapitaal

Volgens Van den Bosch moet iedere chauffeur de mogelijkheid geboden worden om met het beste materieel en de juiste tools en ondersteuning zijn werk te kunnen doen. “Ik vind het heel belangrijk dat de chauffeur centraal staat en het respect en de waardering krijgt die hij verdient. Dat doen wij onder andere door het beschikbaar stellen van opleidingen, coaching en facilitaire voorzieningen en door de mening van de chauffeur in het aanschaftraject van nieuwe trucks een bepalende factor te laten zijn. Want uiteindelijk zijn dat de mensen die het voor ons moeten doen; medewerkers zijn ons belangrijkste kapitaal. Als onze chauffeurs uitgerust, tevreden en representatief bij de klant aankomen, dan is dat een geweldig visitekaartje voor Van den Bosch”, besluit Kanters.

Inzet trucks

De bestelde Renault Trucks T vervangen een deel van het bestaande wagenpark en worden ingezet voor het vervoer van vloeibare en droge bulkgoederen binnen Europa. Op dit moment zijn de eerste trucks van de 42 bestelde geleverd; wekelijks zullen daar twee á drie bijkomen.


Van den Bosch Transporten neemt Broekema Bulk over

missing-image ERP - Van den Bosch Transporten neemt per 1 juli 2018 collegabedrijf Broekema Bulk uit Nederweert over. Dat zijn CEO Rico Daandels van Van den Bosch Transporten en directeur Dirk Broekema van Broekema Bulk overeengekomen. Broek...

42 nieuwe Renault-trucks voor Van den Bosch Transporten

missing-image ERP - Van den Bosch Transporten heeft 42 nieuwe Renault-trucks aangekocht. De keuze is gevallen op de Renault Trucks T. “Een volwaardige lichtgewicht truck waarbij vermogen en comfort hand in hand gaan”, aldus CEO Rico...

Van den Bosch start met flexitanks

missing-image ERP - Van den Bosch heeft haar logistieke dienstverlening uitgebreid met flexitanks. Als aanvulling op het bestaande aanbod van tankcontainers, worden vloeibare bulkgoederen voortaan ook in flexitanks verscheept naar bestemmingen ...

Van den Bosch Academy overgenomen door Ways Europe

missing-image ERP - Ways Europe heeft de Van den Bosch Academy overgenomen. Ways Europe verzorgde al de code 95 trainingen voor het internationale transportbedrijf, nu heeft het ook de regie gekregen over de andere opleidingen die Van den Bosch...

Van den Bosch Transporten verlengt samenwerking met UNICEF

missing-image ERP - De samenwerking tussen UNICEF Nederland en Van den Bosch Transporten is opnieuw met twee jaar verlengd. UNICEF komt wereldwijd op voor de rechten van het kind. Sinds 2011 ondersteunt Van den Bosch de VN-kinderrechtenorganisa...

Transportrisico

Rijverboden

maandag 17 septembert/m zondag 23 september:

Voor alle rijverboden van deze week klikt u hier!


Meer rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Uitgelichte Video

Voordelig Adverteren op Transport Online

Realtime Scheepsinfo

Weten welke schepen worden verwacht, hoelaat, uit welk land? U kunt het checken op onze speciale pagina met Realtime Scheepsinformatie

Meer realtime scheepsinformatie

facebook twitter LinkedIn Pinterest Volg ons op Instagram!

Tip de redactie
Tip de redactie!