Clicky

 Officiële opening maritiem simulatorcentrum Simwave op 19 april

Officiële opening maritiem simulatorcentrum Simwave op 19 april
10-04-2018 11:16 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM - In aanwezigheid van diverse hoogwaardigheidsbekleders opent Simwave op 19 april officieel de deuren van haar 5.000 vierkante meter grote maritiem trainingcentrum in Barendrecht. De 300 genodigden krijgen dan een kijkje achter de schermen bij de meer dan vijftig opgestelde simulatoren.

Het centrum is overigens al langer in gebruik. Op 29 januari werd de ‘site acceptance test’ positief afgerond in samenwerking met de leverancier van de simulatoren, het Noorse Kongsberg Digital. Sinds die tijd is het gehele ‘maritime centre of excellence’ operationeel en zijn er volop trainingen voor en met klanten als Genting Hong Kong, Crystal River Cruises en Viking Cruises.

Familiebedrijf

Het Simwave-concept werkt met ‘simulator-as-a-service’. “Iedereen kan bij ons terecht”, aldus Joost van Ree, commercieel directeur en mede-oprichter van Simwave. “Van de grootste rederij ter wereld tot aan het familiebedrijf in de binnenvaart. Je hoeft dus zelf niet te investeren in een simulator, je werkt met state-of-the-art technologie en je krijgt altijd maatwerk.”

Pronkstukken

De trainingen kunnen worden verzorgd op één van de 59 simulatoren, maar het bijzondere is dat ze ook gekoppeld kunnen worden voor multi-ship simulaties. Pronkstukken zijn de ‘full mission’ simulatoren waarbij de gehele brug van een schip nagenoeg 1-op-1 is nagebouwd, ondersteund door 360 graden projectie. Ook de over twee verdiepingen van het gebouw nagebouwde machinekamer met zeven simulatoren is indrukwekkend, zoals de genodigden op 19 april live gaan meemaken.

Foto's

  • J.Roeland
    KLG EUROPE
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,155
Diesel1,976

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats