Clicky


Mannen opgepakt voor het runnen van een drugs-postorderbedrijf

Mannen opgepakt voor het runnen van een drugs-postorderbedrijf
09-04-2018 17:11 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Met de aanhouding van twee verdachten in hun woonplaats Amsterdam hebben politie en justitie maandag een einde gemaakt aan hun online drugshandel via darknet.

Na de aanhoudingen doorzocht de politie maandag vier woningen in Amsterdam. Bij de doorzoekingen werden onbekende hoeveelheden verdovende middelen, geldbedragen, waardevolle goederen en een vuurwapen aangetroffen en in beslag genomen. De mannen van 24 en 25 jaar zitten vast voor verhoor, meldt de politie.

De twee verdachten uit Amsterdam zijn betrokken bij de webshops die zich beziggehouden met het verzenden van duizenden postpakketten met verdovende middelen over de hele wereld. Zij fungeerden als een postorderbedrijf voor drugs. Het gaat om pakketten met verdovende middelen zoals LSD, XTC, cocaïne en MDMA. Om te voorkomen dat een poststuk onderschept kon worden, werd het onder meer luchtdicht verpakt in bolletjes verpakking.

De drugs werden verstuurd in Nederland maar ook buiten Nederland. Te denken valt aan Frankrijk, Roemenië, Zwitserland en de Verenigde Staten.

De voorgeleiding voor de rechter commissaris vindt op donderdag 12 april plaats.