Transport Online - Lufthansa schrapt vluchten vanwege staking

Lufthansa schrapt vluchten vanwege staking

Lufthansa schrapt vluchten vanwege staking
09-04-2018 16:59 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/DPA

BERLIJN - Personeel op vier Duitse vliegvelden legt dinsdag het werk neer. Luchtvaartmaatschappij Lufthansa schrapt daarom ongeveer achthonderd vluchten. Dat heeft gevolgen voor zo'n 90.000 reizigers.

De staking treft luchthavens in Frankfurt, München, Keulen en Bremen. Medewerkers van het grondpersoneel leggen daar het werk neer. Frankfurt Airport waarschuwde reizigers dat rekening moet worden gehouden met grote verstoringen. Klanten krijgen het advies contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Lufthansa annuleert vanwege de staking onder meer 58 langeafstandsvluchten. Getroffen klanten kunnen hun vlucht kosteloos omboeken. Personeelschef Bettina Volkens noemt het "volkomen onacceptabel dat de vakbond dit conflict uitvecht over de ruggen van reizigers die er niets mee te maken hebben''.

Ook in andere sectoren worden de komende dagen werkonderbrekingen verwacht. De bonden willen met dergelijke acties de druk op werkgevers verhogen om met een goed loonbod over de brug te komen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,266

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions