Transport Online - Spoorwegstakers blokkeren bussen in Lille [+foto's]

Spoorwegstakers blokkeren bussen in Lille

Spoorwegstakers blokkeren bussen in Lille [+foto's]
09-04-2018 11:45 | Buitenland | auteur ANP

LILLE - Bij de stakingen in Frankrijk tegen de hervormingen van de regering van president Emmanuel Macron hebben enkele tientallen spoorwegstakers zich maandag in Lille ook tegen busvervoer voor de lange afstand gekeerd. Ze hebben bij het station Lille Europe urenlang het vertrek van bussen van de ondernemingen Flixbus, Isilines en Ouibus geblokkeerd.

Busondernemingen varen wel bij stakingen op het spoor. Afgelopen zondag, ook een stakingsdag, zagen busondernemingen dat er 80 procent meer reserveringen waren dan op een normale zondag, meldden Franse media.

Afgelopen week zijn er stakingen begonnen die niet aan een stuk door maar meerdere dagen per week tot eind juni moeten duren. De stakers hebben verschillende beweegredenen. Het spoorwegpersoneel keert zich tegen voorgenomen hervormingen die de rechten en privileges van de 'cheminots' (spoorwegwerkers) en het monopolie van staatsspoorwegmaatschappij SNCF aantasten. Er wordt bijvoorbeeld ook door vuilnisophalers gestaakt om een betere rechtspositie, vroeger pensioen en betere betaling.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,917
Diesel1,564

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen