Transport Online - DP World Inland gaat congestietoeslag heffen

DP World Inland gaat congestietoeslag heffen

DP World Inland gaat congestietoeslag heffen
09-04-2018 10:37 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

ANTWERPEN/ROTTERDAM - De lange wachttijden op de containerterminals in de havens van Antwerpen en Rotterdam hebben een negatief effect op de overslag van de DP World Inland Group. Daarom gaat het bedrijf per direct een congestietoeslag heffen.

De wachttijden en vertragingen bij de afhandeling van containerbinnenschepen in Antwerpen en Rotterdam hebben de planning voor de DP World Inland Group bemoeilijkt. De groep heeft zich er intensief voor ingezet om gezamenlijk met alle stakeholders een werkbare en duurzame oplossing te vinden. Dit is helaas niet gelukt.

Na talrijke pogingen om de negatieve gevolgen van de wachttijden in de zeehavens te beperken, is de situatie niet structureel verbeterd. DP World Inland Group verwacht dan ook dat het binnenvaartvervoer de komende tijd lastig blijf.

Daarom gaat DP World Inland een congestietoeslag heffen voor elke container die per binnenschip van en naar de havens van Antwerpen en Rotterdam wordt gebracht. Het bedrijf reageert hiermee op de volatiliteit van de belangrijkste kostenposten in deze havens. Deze kosten heeft DP World Inland de laatste zes maanden alleen gedragen.

Dr. Martin Neese, manager van DP World Inland: “We hebben de situatie grondig beoordeeld en meer dan een half jaar getracht om tegenmaatregelen te nemen. Nu moeten we vaststellen dat een congestietoeslag de enige realistische weg is. Alleen zo kunnen we de prijzen zo laag mogelijk houden en tegelijk reageren op toekomstige veranderingen.”Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,310

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions