Peter R. de Vries maakt rechtsomkeert bij gerechtsbunker

Peter R. de Vries maakt rechtsomkeert bij gerechtsbunker
09-04-2018 09:59 | Binnenland | auteur ANP

AMSTERDAM - Peter R. de Vries, die maandagochtend om tien uur zou getuigen in het proces tegen Willem Holleeder, heeft rechtsomkeert gemaakt toen hij bij aankomst in de gerechtsbunker in Osdorp door de beveiliging moest. Volgens omstanders zei hij dat hij ,,zich niet ging uitkleden", toen hij bij de controle zijn schoenen moest uittrekken. Schoenen uittrekken is voor bezoekers van de rechtbank onderdeel van de standaardcontrole, net als de jas uit en riem af.

Het is niet bekend of De Vries later terugkeert voor zijn getuigenis. Voor het verhoor van de misdaadverslaggever en tv-presentator waren twee dagen uitgetrokken, ook donderdag wordt hij in het getuigenbankje verwacht.

De Vries en Holleeder kennen elkaar al decennia. Hun paden kruisten zich voor het eerst na de Heinekenontvoering. In 2013 bedreigde Holleeder De Vries voor de deur van diens woning. Het kwam 'de Neus' drie jaar later in hoger beroep op vier maanden celstraf te staan. Bovendien bepaalde het hof in Amsterdam dat hij het restant van een oude straf - hij was begin 2012 voorwaardelijk vrijgelaten toen twee derde van zijn straf voor de afpersing van Willem Endstra erop zat - volledig moest uitzitten.

Holleeder wordt in de strafzaak beschuldigd van een reeks liquidaties. Hij ontkent.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden