DHL bouwt grootste Nederlandse e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel

DHL bouwt grootste Nederlandse e-commerce sorteercentrum in Zaltbommel
09-04-2018 09:44 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - DHL Parcel gaat op bedrijventerrein ‘De Wildeman’ in Zaltbommel een nieuw sorteercentrum voor pakketten bouwen. Het sorteercentrum gaat dienen als een van de centrale hubs waarin zowel binnenlandse zendingen als die van internationale webshops uit landen als Duitsland, Amerika en China rechtstreeks kunnen worden afgevoerd naar 150 depots verspreid over Nederland. De gecentraliseerde functie met directe aansluiting op alle uitleverdepots biedt nationale en internationale webwinkels de mogelijkheid om zo laat mogelijk aan te leveren. Dagelijks kunnen in Zaltbommel straks een half miljoen pakketten worden verwerkt. Met de bouw van dit grootste sorteercentrum is een investering gemoeid van 84 miljoen euro.

De bouwwerkzaamheden op het 90.000 m2 grote perceel starten deze maand en in het najaar van 2019 kunnen de eerste pakketten gesorteerd worden. De bouw is in handen van bouwbedrijf Hercuton uit Nieuwkuijk. Er zullen dagelijks rond de 200 medewerkers betrokken zijn bij het proces van aan-, afvoer en bezorging van pakketten. Dat betekent werkgelegenheid voor in totaal zo’n 350 mensen.

DHL heeft bewust gekozen voor vestiging op een duurzaam bedrijventerrein omdat dit aansluit bij zijn ambitieuze milieudoelstellingen. Het sorteercentrum gaat voldoen aan het BREEAM-duurzaamheidskeurmerk ‘outstanding’ en wordt het eerste dat volledig gasloos is. Het gebouw wordt uitgerust met voldoende zonnepanelen om zelfvoorzienend te zijn qua stroom, ook voor het opladen van elektrische bestelauto’s en vrachtwagens.

De ontwikkelingen op het vlak van e-commerce brengen voor DHL een enorme groei met zich mee in het volume aan pakketzendingen. Daarnaast is het bedrijf marktleider in het business-to-business segment. De vestiging in Zaltbommel neemt straks een centrale plaats in, in het Beneluxnetwerk van DHL dat momenteel 15 sorteercentra in Nederland en 6 centra in België omvat en daarnaast 150 lokale depots en 2.000 servicepunten. Deze nieuwbouw is de tweede in een jaar tijd en volgt op de 35 miljoen euro die het bedrijf investeert in een dit jaar te openen nieuw sorteercentrum in Amsterdam.

In totaal investeert DHL in de periode 2017-2019 meer dan 200 miljoen euro. Naast sorteercapaciteit betreft dat ook investeringen in het wagenpark en IT-apparatuur- en -software.

Recent werden enkele duizenden nieuwe handscanners in gebruik genomen. Het wagenpark wordt binnenkort weer uitgebreid met 300 auto’s, waaronder 150 zelf gefabriceerde elektrische bestelauto’s. Daarmee komt het aantal elektrische bestelauto’s op het voor Nederland unieke aantal van 300. Naast deze auto’s neemt het aantal fietskoeriers dat DHL inzet met tientallen toe en worden andere elektrische voertuigen ingezet zoals de Stint.

Wouter van Benten, ceo van DHL Parcel Benelux: “De enorme groei legt tevens een verantwoordelijkheid neer op het vlak van duurzaamheid.”

Met investeringen in duurzame productiemiddelen wil DHL een voorloper zijn in de energietransitie, die onder meer is gericht op een vermindering van de CO2 uitstoot: “DHL heeft zichzelf ten doel gesteld om zijn CO2 uitstoot met 50 procent te hebben gereduceerd in 2025 en in 2050 zelfs helemaal emissievrij te opereren. Dat betekent voor ons in Nederland dat we de groenste bezorger willen zijn.”Juridische Column

Verschillende brancheorganisaties hebben al aangekondigd dat het coronavirus gevolgen heeft voor de tarieven voor zee- en luchtvrachttransport van en naar China. Logistieke dienstverleners willen de kosten die zij als gevolg van het virus extra moeten maken doorbelasten aan hun opdrachtgevers, de handels- en productiebedrijven. Kan dat zomaar?


LEES VERDER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,788
Diesel1,472

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden