Clicky


Open Huizen Dag trekt 85.000 mensen

Open Huizen Dag trekt 85.000 mensen
07-04-2018 19:32 | Binnenland | auteur ANP

NIEUWEGEIN - Zo'n 85.000 mensen hebben woningen bezichtigd op de Open Huizen Dag van de makelaarsvereniging NVM. Dat zijn er evenveel als de vorige editie in september, hoewel er nu fors minder huizen te bekijken waren dan toen. "Het weer zat mee", zegt een woordvoerder van de NVM. "Ook open huizen in het oosten, Friesland en Zeeland kregen veel belangstelling."

In september zetten ruim 18.000 huizenbezitters de deuren open, nu waren dat er 5000 minder. In totaal heeft de NVM op dit moment 55.000 woningen in de verkoop; tijdens de crisis waren dat er 200.000.

De woordvoerder wijst erop dat de krapte op de koopwoningmarkt al langere tijd aanhoudt en dat daardoor de prijzen met name in en rond de steden flink zijn gestegen. "Je moet steeds verder weg van de stad om nog betaalbaar te wonen. In een gezonde woningmarkt heeft een koper keus uit zes à zeven huizen, in Amsterdam, Utrecht en Haarlem is dat nu één à twee. Ter vergelijking: in krimpregio's kan de koper kiezen uit tien huizen."

De krapte heeft volgens de NVM-woordvoerder nog geen gevolgen voor makelaarskantoren. Zij houden het hoofd boven water door ook te bemiddelen in huurhuizen en taxaties te doen.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,179
Diesel1,956

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions