Clicky


Aanslag met busje in Münster: zeker 3 doden, 30 gewonden

Aanslag met busje in Münster: zeker 3 doden, 30 gewonden [+foto's]
07-04-2018 17:02 | Buitenland | auteur ANP/DPA

MÜNSTER - [update 18:10 uur] Een bestelbus is in het Duitse Münster ingereden op een vol terras. Daarbij zijn zeker drie doden en dertig gewonden gevallen, zo melden diverse Duitse media. Volgens de politie heeft de chauffeur zichzelf na de aanslag van het leven hebben beroofd.

De politie bevestigt het aantal gewonden, maar geeft geen exact dodental. De politie zegt op Twitter dat het een "onoverzichtelijke situatie is" en roept iedereen op uit de binnenstad weg te blijven. De autoriteiten zeggen dat het om een aanslag gaat.

De politie speurt met helikopters naar een eventuele tweede dader.

Het terras hoorde bij de Grosser Kiepenkerl, een beroemd restaurant in de Duitse stad. Het terras is afgeschermd door parkeerpaaltjes.

Er is een enorme politiemacht op de been, een deel van het centrum is hermetisch afgegrendeld. De aanslag vond plaats in oude centrum van de stad die op zo'n 70 kilometer van het Nederlandse Enschede ligt.

De aanslag lijkt op die van december 2016 toen een vrachtwagen inreed op kerstmarkt in Berlijn. Daarbij kwamen twaalf mensen om het leven.