Trump: handelsoorlog al lang geleden verloren

Trump: handelsoorlog al lang geleden verloren
06-04-2018 16:09 | Buitenland | auteur ANP

NEW YORK - De Verenigde Staten hebben handelsoorlogen al lange tijd geleden verloren. Met die opmerking verdedigde president Donald Trump andermaal zijn beleid om stevige importtarieven op Chinese goederen in te stellen. Die stap kan volgens hem op de korte termijn "een beetje pijn doen", maar op de langere termijn zal het land volgens hem beter af zijn.

Trump herhaalde tijdens een radio-interview zijn eerdere standpunten over de handelsoorlog met China. Daarover zei hij eerder deze week dat deze is verloren door de "dwaze of incompetente mensen die de VS hebben vertegenwoordigd".

In het interview wees Trump verder op de stevige opleving op de financiële markten. Volgens hem zullen de spanningen van nu zorgen voor een verlies van een paar procenten. Uiteindelijk zal het land er veel beter voor staan.

China kondigde aan tegenmaatregelen te zullen nemen als Trump daad bij woord voegt en voor nog eens 100 miljard dollar aan importheffingen oplegt op Chinese producten die richting de VS komen. "China zal niet aarzelen om te reageren", aldus een woordvoerder van het ministerie van Handel.

Hij zei verder dat er de afgelopen tijd geen gesprekken zijn gevoerd tussen de partijen. "Dat is gelet op de huidige omstandigheden onmogelijk."Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,762
Diesel1,467

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Rijverboden