Transport Online - Air France: 70 procent vluchten gaat door

Air France: 70 procent vluchten gaat door

Air France: 70 procent vluchten gaat door
06-04-2018 13:54 | Arbeidsvoorwaarden | auteur ANP/BLOOMBERG

PARIJS - Air France rekent erop dat zaterdag 30 procent van zijn vluchten uitvalt door een staking. Ongeveer een derde van het personeel legt dan het werk neer, laat de zustermaatschappij van KLM weten.

Medewerkers van Air France eisen een loonsverhoging van 6 procent en staken om hun eis kracht bij te zetten. Ze vinden dat ze tot nu toe niet meeprofiteren van de sterk verbeterde resultaten van de vliegmaatschappij.

De topman van Air-France-KLM, Jean-Marc Janaillac, gaf vrijdag te kennen dat er ruimte is voor een verhoging tot 4,5 procent. Verdere loonstappen zouden de concurrentiepositie van de luchtvaartmaatschappij verzwakken, zei hij in een interview met de Franse radiozender RTL.

Personeel van Air France staakte al enkele keren eerder. Ook toen was er uitval, maar vertrok het merendeel van de vluchten. Die acties kostten Air France toen 25 miljoen euro per dag, antwoordde Janaillac op een vraag van RTL.

Het ziet er overigens niet naar uit dat zaterdag de laatste staking zal zijn. Vakbonden hebben werkonderbrekingen voor volgende week dinsdag en woensdag aangekondigd. Ook voor de twee weken daarna staan vier stakingsdagen gepland.Rijverboden

LET OP: Extra rijverboden rondom Pinksteren:
> Klik Hier! <

De rijverboden voor deze week: maandag 25 mei t/m zondag 31 mei

Alle Rijverboden
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions