Clicky


Gestolen politiekleding teruggevonden

Gestolen politiekleding teruggevonden
06-04-2018 11:39 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - De politie heeft politiekleding die eind februari op gewelddadige wijze werd buitgemaakt, weer teruggevonden. Drie mensen zitten nog vast voor de beroving van een pakketbezorger in Utrecht, de criminele actie waarmee de daders de hand legden op de politiekledij.

Drie verdachten van het misdrijf werden op 20 maart aangehouden. Na doorzoekingen van drie woningen en twee garageboxen in Utrecht is alle politiekleding teruggevonden, zo meldt de politie nu. Bij de doorzoekingen vond de politie ook wapens, waaronder een uzi, plofkraakgerelateerde spullen, explosieven en een gestolen Audi S4. Naar aanleiding van de doorzoeking werden nog eens twee verdachten opgepakt.

Van de vijf verdachten die wegens de zaak werden gearresteerd, zitten drie mannen in de leeftijd van 18 tot 20 jaar nog vast. Ze worden verdacht van de beroving en twee van hen van verboden wapenbezit. Hun voorarrest is verlengd. De twee anderen, die alleen verdacht worden van verboden wapenbezit, zijn al eerder vrijgelaten.