Clicky


FNV Havens stuurt ultimatum aan RSC in Rotterdam

FNV Havens stuurt ultimatum aan RSC in Rotterdam
05-04-2018 17:12 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

ROTTERDAM  - FNV Havens heeft de directie van RSC in Rotterdam vandaag een ultimatum gesteld. Als RSC niet voor 10 april ingaat op de eisen van de vakbond voor de cao zullen er acties volgen. Bij RSC werken ongeveer 120 mensen, die treinen lossen met herkomst en bestemming door heel Europa.

De cao-onderhandelingen verlopen al weken moeizaam. Cees Bos, cao-onderhandelaar FNV Havens: "Onze leden hebben het eindbod van hun werkgever afgewezen. Met name het veel te lage loonbod van twee procent voor 2018 en 1,5 procent voor 2019, de weigering van de werkgever om de kosten van de duurdere ziektekostenverzekering te compenseren alsook het niet willen afschaffen van het jeugdloon en geen bijdrage willen leveren aan reparatie van de ww vormen een onoverbrugbare hindernis om tot een akkoord te komen."

In het ultimatum eist FNV Havens ondermeer een loonsverhoging van 2,5 procent bovenop de automatische prijscompensatie; afschaffing van het jeugdloon; uitbreiding van het partnerverlof van twee naar vijf dagen; een eenmalige uitkering van 1000 euro en een verhoging van de bijdrage voor de ziektekostenverzekering met 0,25 procent.

Als RSC niet vóór dinsdag 10 april 20.00 uur ingaat op de eisen dient het bedrijf rekening te houden met acties. De cao geldt voor ruim 100 mensen.