Clicky


Op 16 april opnieuw overleg over cao openbaar vervoer

Op 16 april opnieuw overleg over cao openbaar vervoer
05-04-2018 15:41 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Maandag 16 april gaan de vakbonden opnieuw in overleg met de werkgevers over een nieuwe cao voor de 12.000 werknemers in het openbaar vervoer. Nieuw overleg is noodzakelijk, nu de vakbondsleden het cao-resultaat van januari hebben afgewezen. “We gaan een poging doen om alsnog tot een beter resultaat te komen”, zegt onderhandelaar Hanane Chikhi van CNV Vakmensen.

Het cao-resultaat dat in januari werd bereikt – na een succesvolle landelijke staking op 4 januari – kon op veel steun rekenen van CNV-leden, zegt Chikhi. “Maar onderaan de streep heeft een kleine meerderheid van de CNV-leden het toch afgewezen. Ze willen betere afspraken over loon, werkdruk en plaspauze. We willen recht doen aan die meerderheid, dus gaan we opnieuw in overleg met de werkgevers.”

Positief

De CNV-onderhandelaar gaat het overleg positief in. “We rekenen op een constructief overleg, met een duidelijk beter resultaat. Maar als we er toch niet uitkomen, zullen we ons opnieuw moeten beraden op vervolgstappen. Nieuwe acties sluiten we daarbij niet uit.”