Transport Online - Brandstofleverancier Varo Energy neemt 32 tankstations Van den Belt over

Brandstofleverancier Varo Energy neemt 32 tankstations Van den Belt over

Brandstofleverancier Varo Energy neemt 32 tankstations Van den Belt over
05-04-2018 11:17 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

CHAM - Varo Energy (Varo) een geïntegreerde brandstofleverancier die actief is in Noordwest-Europa heeft de overname aangekondigd van 100 procent van de aandelen van de Gebroeders van den Belt BV, exploitatiemaatschappij van den Belt BV en de holdings van tankstations van den Belt BV.

VARO is een geïntegreerde brandstofleverancier die zich bezighoudt met raffinage, opslag en marketing van brandstofproducten, met klanten in retail- en groothandel. VARO is marktleider op het gebied van logistieke diensverlening van brandstoffen in de Benelux en is één van de grootste blenders en distributeurs van hernieuwbare brandstoffen in Nederland. Het bedrijf opereert of levert brandstoffen aan bijna 200 tankstations verspreid over het hele land, onder andere onder de merken Argos, amiGo, Brand Oil en DOC.

Roger Brown, CEO van VARO: “Met deze overname blijven we de aanwezigheid van ons bedrijf in het retail segment uitbreiden. Deze stap is dan ook in lijn met onze strategie om te groeien door middel van overnames, naast een voortdurende focus op organische groei. Deze duurzame groeistrategie stelt VARO in staat de meest efficiënte distributie oplossingen te bieden aan zakelijke klanten en consumenten verspreid over Noordwest-Europa. Dit is wederom een stap vooruit waarmee we invulling geven aan onze ambitie om ons aanbod richting klanten voortdurend uit te breiden en te verbeteren.”

Gerrit en Arjen van den Belt, directeuren bij Van den Belt, reageerden als volgt: “Wij zijn erg tevreden met deze overeenkomst. We zijn ervan overtuigd dat VARO de juiste partner is in deze veranderende markt om ons netwerk van tankstations op een hoger niveau te brengen wat betreft kwaliteit en dienstverlening.”

Oliehandel van den Belt BV maakt geen deel uit van de overname. Eén van de huidige eigenaren blijft verantwoordelijk voor het beheer van dit onderdeel, dat actief is in de levering van brandstoffen, smeermiddelen, reinigingsproducten en AdBlue aan professionele eindgebruikers.

Naar verwachting zal de overname begin juni 2018 zijn afgerond, onder voorbehoud van goedkeuring door de ACM. Er werden nog geen financiële details bekend gemaakt.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,637
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions