Clicky


Schietpartij bij hoofdkantoor YouTube

Schietpartij bij hoofdkantoor YouTube [+video]
03-04-2018 22:50 | Buitenland | auteur ANP

SAN BRUNO - Een onbekende vrouw heeft ten minste drie mensen neergeschoten bij het hoofdkantoor van YouTube, alvorens zichzelf van het leven te beroven. Dit heeft de politie in San Bruno, Californië, bekendgemaakt.

Het motief voor de schietpartij is nog niet bekend. De slachtoffers zijn overgebracht naar ziekenhuizen in de omgeving. De toestand van een van hen, een 36-jarige man, is kritiek. Volgens CNN zou de schutter een bekende zijn van in elk geval een van de slachtoffers.

Op televisiebeelden was te zien dat medewerkers van YouTube dinsdagmiddag met hun handen in de lucht het hoofdkantoor verlieten. Een personeelslid schreef op Twitter dat hij zich met collega's had gebarricadeerd in een ruimte. Later twitterde hij: "Veilig. Ben geëvacueerd en nu buiten." De politie heeft mensen opgeroepen uit de buurt te blijven van het adres waar het bedrijf is gevestigd.

Tijdens het schietincident werd het Twitter-account van één van de medewerkers van YouTube, productmanager Vadim Lavrusik, gehackt. Vanuit zijn profiel werd een foto verspreid van YouTuber Keemstar, met daarbij de tekst: "Help me mijn vriend te vinden, ik ben hem kwijtgeraakt tijdens de schietpartij." De neptweets werden later verwijderd door Twitter.

YouTube kondigde vorige maand aan dat het voortaan reclames voor vuurwapens en video's die uitleggen hoe je zelf een vuurwapen kunt maken van zijn netwerk weert.