Clicky

 Vuurwapen liquidatie Redouan B. gevonden

Vuurwapen liquidatie Redouan B. gevonden
03-04-2018 17:37 | Binnenland | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - De verdachten die zijn aangehouden in het onderzoek naar de liquidatie van de broer van kroongetuige Nabil B. blijven langer vastzitten, meldt het Openbaar Ministerie dinsdag.

De rechter-commissaris in Amsterdam heeft vandaag de bewaring bevolen van de vermoedelijke schutter, de 41-jarige man uit Hilversum die op vrijdagavond 30 maart werd aangehouden. Hij wordt verdacht van moord en wapenbezit.

In de omgeving van de vermoedelijk gebruikte vluchtauto zijn twee vuurwapens aangetroffen waaronder het vuurwapen dat bij de liquidatie zou zijn gebruikt. Op het andere wapen zijn DNA-sporen aangetroffen van de 31-jarige en de 34-jarige man die afgelopen zaterdag werden aangehouden. Op grond van deze DNA-match worden beide mannen verdacht van medeplichtigheid.

De 34-jarige man uit Den Haag - en zijn 34-jarige vriendin uit Wassenaar die tegelijk met hem is aangehouden - zijn vandaag voorgeleid en in bewaring gesteld op verdenking van wapenbezit. Deze verdenking is onder meer gebaseerd op het feit dat bij de doorzoeking van de woning - waarin zij samen verbleven - wapens werden aangetroffen. De politie doet nog onderzoek naar de betrokkenheid van de man bij de liquidatie.

De rechter-commissaris heeft vandaag de rechtmatigheid van de aanhouding van de 31-jarige man uit De Lier getoetst en de inverzekeringstellingsperiode met drie dagen verlengd. De politie doet nog onderzoek naar zijn mogelijke rol bij de liquidatie.

Het onderzoek naar de liquidatie is nog in volle gang. Alle verdachten zitten in volledige beperkingen, wat inhoudt dat ze met niemand behalve met hun advocaat contact mogen hebben. Daarom zijn politie en OM terughoudend met het geven van meer informatie over het onderzoek.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,092
Diesel1,912

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions