Transport Online - Dronken en drugs gebruikende vrachtwagenchauffeur rijdt voertuig Rijkswaterstaat en politiewagen aan op A4 [+foto's]

Dronken en drugs gebruikende vrachtwagenchauffeur rijdt voertuig Rijkswaterstaat en politiewagen aan op A4

Dronken en drugs gebruikende vrachtwagenchauffeur rijdt voertuig Rijkswaterstaat en politiewagen aan op A4 [+foto's]
31-03-2018 08:46 | Ongevallen | auteur ANP | Redactie Transport Online

ZOETERWOUDE-DORP - Een beschonken en benevelde vrachtwagenchauffeur heeft op de A4 een voertuig van een weginspecteur van Rijkswaterstaat en een politiewagen aangereden. De politie en Rijkswaterstaat waren aan het helpen bij een ongeluk bij Zoeterwoude-Dorp toen de twee auto's door de vrachtwagen werden geraakt. Er vielen geen gewonden.

De (Nederlandse) chauffeur van de vrachtwagen had volgens inspecteurs van Rijkswaterstaat de rode kruizen boven de weg genegeerd. Volgens de politie bleek uit een blaastest dat hij te veel had gedronken had en hij had ook nog eens een positieve speekseltest op drugs.

Volgens Rijkswaterstaat is de ravage op de A4 richting Amsterdam groot. Er is maar één rijstrook open. Automobilisten krijgen het advies om te rijden via Wassenaar.

Ook op de A67 bij Steensel (Brabant) veroorzaakte een dronken Poolse vrachtwagenchauffeur een ongeluk. Zijn voertuig kantelde toen hij de berm raakte. De 44-jarige Pool, die lichtgewond raakte, is aangehouden.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 6 juli t/m zondag 12 juli

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,681
Diesel1,324

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions