Clicky

 'Vluchteling terugsturen naar doorreisland'

'Vluchteling terugsturen naar doorreisland'
30-03-2018 09:40 | Binnenland | auteur ANP

DEN HAAG - Asielzoekers die binnen Europa doorreizen moeten strikter worden aangepakt. Het kabinet wil doorreizen ontmoedigen door migranten terug te sturen naar het laatste doorreisland. Daarover moeten binnen de EU afspraken worden gemaakt, stelt staatssecretaris Mark Harbers in de Volkskrant, die het plan nog verder uitwerkt.

Harbers wijst op het Europese Dublin-akkoord, waarin is besloten dat een vluchteling asiel moet aanvragen in het eerste land waar hij aankomt. "Dat doet hij vaak niet, omdat hij naar Nederland of Zweden wil." Ook het terugsturen lukt volgens Harbers lang niet altijd. "Wat we wel weten: als je niet via Schiphol of een van de havens hier bent gekomen, en dat zijn er maar weinig, ben je via Duitsland of België gereisd."

"Wij zeggen in het regeerakkoord: als een asielzoeker bij de grens wordt tegengehouden, wordt hij overgedragen aan Duitsland of België", aldus Harbers, die vrijdag zijn aanpak van het migratievraagstuk presenteert. Die landen moeten op hun beurt asielzoekers overdragen. ,,Als een asielzoeker weet dat de EU zo werkt, ontmoedigt dat doorreizen."

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,167
Diesel1,972

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions
Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats