Clicky

 
Transport Online - Trio Voetbal Inside gaat naar Talpa

Trio Voetbal Inside gaat naar Talpa

Trio Voetbal Inside gaat naar Talpa
28-03-2018 22:59 | Showbizz | auteur ANP

HILVERSUM - Het trio Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen van het populaire voetbalprogramma Voetbal Inside vertrekt deze zomer van RTL naar Talpa TV. Dat bevestigt een woordvoerder van RTL na een bericht hierover in het AD. Een woordvoerder van Talpa TV wilde alleen kwijt dat "Talpa een aanbod heeft gedaan, maar dat ze nog niets hebben getekend.''

De contracten van de drie heren lopen in augustus af. "Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp hebben jarenlang een grote en succesvolle bijdrage geleverd aan de opbouw van RTL 7. We hebben veel met ze meegemaakt, goeie tijden en af en toe ook roerige tijden. Nu maken ze gezamenlijk de transfer naar Talpa, we wensen ze veel succes'', laat RTL weten.

Rond het programma is geregeld ophef, omdat de presentatoren vaak grappig bedoelde opmerkingen over vrouwen en minderheden maken. Een ‘grap’ van Van der Gijp die zich als vrouw had verkleed en zei voortaan door het leven te willen gaan als ‘Renate’, deed onlangs veel stof opwaaien. Hij deed zijn act naar aanleiding van de Belgische VTM-journalist Bo Van Spilbeeck die sinds enige tijd door het leven gaat als vrouw. Politieke partijen D66, PvdA, VVD en GroenLinks spraken hun afkeuring uit over de kwestie. Enkele sponsors van het programma namen nadrukkelijk afstand van de 'grap'.

Ook wordt de presentatoren nogal eens homofobie verweten. Met flinke regelmaat wordt aan tafel geroepen dat voetbal geen sport voor homo’s is.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,201
Diesel2,072

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Rijverboden