Clicky


Vrachtwagenbestuurder onderweg met twee gekochte rijbewijzen

Vrachtwagenbestuurder onderweg met twee gekochte rijbewijzen
27-03-2018 20:07 | Controles | auteur Redactie [FE]

FELLHEIM(D) - De Duitse politie van Memmingen heeft maandag een Duits-Russische vrachtwagenbestuurder van de snelweg A7 gehaald omdat hij langdurig aan het inhalen was.

Tijdens de daaropvolgende controle toonde de bestuurder zijn rijbewijs maar die bleek vals te zijn. Toen de politie vroeg om een ander rijbewijs overhandigde hij een Slowaaks rijbewijs. Door de slechte afdrukkwaliteit zag de politie dat het hier ook om een vals rijbewijs ging.

De bestuurder verklaarde dat hij 700 euro had betaald voor zijn Slowaakse rijbewijs. Het andere rijbewijs had hij voor 1.500 euro in Italië gekocht. Volgens zijn verklaringen moest hij slechts een zeer kort examen afleggen voor beide rijbewijzen.

Zijn Duitse rijbewijs B was hem in 2016 al afgepakt. Volgens de bestuurder bezat hij nooit een rijbewijs CE om een vrachtwagen te mogen besturen. De bestuurder werd verder rijden verboden totdat er een chauffeur kwam met de benodigde papieren. Daarnaast kreeg hij een boete. De politie meldt niet hoe hoog deze boete was.