Clicky


GLS neemt vernieuwd depot Rotterdam officieel in gebruik

GLS neemt vernieuwd depot Rotterdam officieel in gebruik
27-03-2018 13:30 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

UTRECHT - Afgelopen zaterdag vond de feestelijke opening plaats van het vernieuwde GLS-depot in Rotterdam. Dankzij de uitbreiding is de capaciteit van de pakket- en vrachtdienstverlener in de regio vrijwel verdubbeld en worden er tal van nieuwe arbeidsplaatsen gecreëerd.

In november vorig jaar legde GLS Netherlands de laatste hand aan de uitbreiding en modernisering van haar grootste depot in het land. Daarmee kwam een einde aan het omvangrijkste uitbreidingsproject sinds het bestaan van de onderneming. Als gevolg hiervan kon de logistieke dienstverlener twintig extra bezorgroutes realiseren.

GLS had ruim 200 gasten uitgenodigd voor de officiële opening, waaronder vertegenwoordigers van de gemeente Rotterdam en burgemeester Aboutaleb. "Het Rotterdamse stadsbestuur is erg blij met de uitbreiding van GLS in de Spaanse Polder. Hun investering geeft aan dat Rotterdam en specifiek de Spaanse Polder een ideale vestigingslocatie is voor dit soort bedrijven", aldus Ahmed Aboutaleb. "Daarnaast levert de uitbreiding van GLS 50 extra arbeidsplaatsen op voor Rotterdam en de regio. Dat is naast de al bestaande 140 arbeidsplaatsen." Ook partijen uit de bouwsector, transportpartners, werknemers van het depot en het management van GLS Netherlands gaven acte de présence.

Sterke affiniteit met de locatie

De zendingvolumes van GLS-klanten zijn in het lopende boekjaar (dat op 31 maart eindigt) opnieuw snel toegenomen. Door de capaciteitsuitbreiding in Rotterdam blijven de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening en goede arbeidsomstandigheden bij GLS Netherlands ook bij stijgende trends in zendingsvolumes gewaarborgd.

"We hebben er bewust voor gekozen in Spaanse Polder te blijven en in de bestaande locatie te investeren", zegt Milo Kars, General Manager van GLS Netherlands. "Het depot is ideaal vanwege de centrale ligging in een groeiend economisch gebied en de perfecte verkeersverbindingen. Wij voelen ons bovendien vergroeid met de regio en zijn zeer tevreden over de samenwerking met onze partners en de gemeente."

Bijna 100 procent meer capaciteit

Door de uitbreiding kunnen er in het Rotterdamse GLS depot tweemaal zoveel pakketten worden gesorteerd. GLS heeft 6.600 vierkante meter aan het overslagoppervlak toegevoegd en een nieuwe, geavanceerde transportband in bedrijf genomen. Het aantal laad- en losdeuren steeg van 72 naar 137. Verder heeft GLS een afzonderlijk gebouw neergezet voor de afhandeling van vracht. Het nuttig vloeroppervlak van 1.900 vierkante meter zorgt voor een capaciteitsvergroting van bijna 100 procent.

Naast de geïntegreerde PakketShop heeft GLS de kantoren en bedrijfskantine grondig gemoderniseerd, wat bijdraagt aan de verbeterde arbeidsomstandigheden voor het personeel. Ook aan het milieu is gedacht: GLS heeft zonnecollectoren op het dak laten installeren, die het depot voorzien van klimaatvriendelijke stroom.