Transport Online - Pakketsorteerders bij PostNL Den Bosch eisen minder werkdruk en gelijk loon voor gelijk werk

Pakketsorteerders bij PostNL Den Bosch eisen minder werkdruk en gelijk loon voor gelijk werk

Pakketsorteerders bij PostNL Den Bosch eisen minder werkdruk en gelijk loon voor gelijk werk
27-03-2018 11:31 | Arbeidsvoorwaarden | auteur Redactie [FE]

DEN BOSCH - De bijna 60 uitzendkrachten van Randstad / Tempo Team, die pakketten sorteren bij PostNL in Den Bosch, zijn de te zware pakketten en hoge werkdruk meer dan zat. Ook eisen ze ‘gelijk loon voor gelijk werk’. Woensdagmiddag overhandigt een groep van 20 uitzendkrachten namens alle collega’s een petitie met eisen aan hun werkgever.

Marcin Zielinski van Handhaving en Naleving FNV: "De sorteerders hebben recht op inlenersloon. Dat wil zeggen dat ze betaald moeten worden volgens de cao van PostNL en niet zoals nu volgens de veel minder gunstige uitzendcao."

"Het tempo is moordend, meer dan 800 pakketten per persoon per uur", zegt Przemek, een van de uitzendkrachten. "Het is belangrijk dat er collega’s bijkomen. Hele zware pakketten moeten we met twee collega’s kunnen tillen. Daarnaast willen we uiterlijk om 14:00 uur horen of wij diezelfde dag nog wel of niet moeten werken. Ook willen we minimaal drie uur uitbetaald krijgen als we de hele dag stand-by hebben moeten staan of als we last minute niet hoeven te werken en wel opgeroepen zijn."

De petitie is inmiddels ondertekend door 130 mensen. Zowel de uitzendkrachten als hun collega’s, de pakketkoeriers, tekenden massaal.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,687
Diesel1,265

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions