Nieuwe huurovereenkomsten voor DC's voor Ikea en Zalando voor SEGRO

Nieuwe huurovereenkomsten voor DC's voor Ikea en Zalando voor SEGRO
27-03-2018 11:26 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - SEGRO laat in het eerst kwartaal van dit jaar interessante Europese ontwikkelingen zien. Zo zijn er inmiddels belangrijke huurovereenkomsten gesloten met IKEA in Parijs en Zalando in Verona. Deze deals illustreren de internationale groei van SEGRO op het gebied van conceptontwikkeling in logistiek vastgoed.

Voor IKEA werkte SEGRO aan de verhuur van in totaal 63.000 vierkante meter multilevel logistiek vastgoed, een BREEAM Excellent gebouw. Het gaat om de locatie "Paris AIR2 Logistique" in Parijs, Port de Gennevilliers, de grootste rivierhaven van Frankrijk. Met het sluiten van de overeenkomst is dit pand elf maanden voor oplevering volledig verhuurd.

"Dat we dit pand elf maanden voor de voltooiing van de bouw volledig hebben kunnen verhuren, laat zien dat er een grote vraag is naar ruimte in de hoofdsteden van Europa”, aldus Tijs Derison, directeur SEGRO Benelux. “En als gevolg van die grote vraag, zien we ook dat er in toenemende mate behoefte is aan vastgoed met meerdere verdiepingen. Met de groeiende markt van de e-commerce en het toenemende ruimtegebrek in de buurt van de grote steden, worden nieuwe vastgoedconcepten steeds belangrijker.”

Ook in Italië ontwikkelt SEGRO zich verder. Via dochteronderneming VAILOG gaan ze een logistiek centrum van ruim 130.000 vierkante meter bouwen in Nogarole Rocca, Verona. Dit pand is inmiddels voorverhuurd aan Zalando. Het online postorderbedrijf zal het distributiecentrum gebruiken om de Zuid-Europese markten te bevoorraden. De bouw begint in het voorjaar van 2018.

Voor Zalando is het van groot belang dat er bij de bouw van nieuw logistiek vastgoed goed ingespeeld kan worden op hun specifieke eisen. Dat zij ervoor hebben gekozen met SEGRO samen te werken, is een resultaat van de ervaring die die de ontwikkelaar bezit om de behoeftes van huurders te vertalen naar innovatieve, toekomstbestendige logistieke concepten. De samenwerking met Zalando onderstreept de uitgebreide expertise van SEGRO op het gebied van e-commerce vastgoedoplossingen. Door de uitvoering van dit project versterkt de ontwikkelaar haar aanwezigheid in de dynamische Italiaanse markt.

Het nieuwe logistieke centrum van Zalando heeft directe toegang tot de belangrijke Italiaanse snelwegen A22 en A4, waardoor niet alleen de Italiaanse markt, maar ook de andere Zuid-Europese markten goed te bereiken zijn. De locatie in Noordoost-Italië profiteert bovendien van de goede beschikbaarheid van gekwalificeerde werknemers. Zalando is van plan op de middellange termijn ongeveer 1.000 nieuwe banen te creëren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Truckoccasions

Rijverboden