Transport Online - Taxichauffeurs blokkeren verkeer rondom Brussel [+foto's]

Taxichauffeurs blokkeren verkeer rondom Brussel

Taxichauffeurs blokkeren verkeer rondom Brussel [+foto's]
27-03-2018 09:52 | Weer en Verkeer | auteur Redactie [FE]

BRUSSEL - Honderden taxichauffeurs voeren dinsdag actie in en rond Brussel. Ze protesteren tegen de taxi-app Uber en het beleid van de Brusselse minister van Mobiliteit Pascal Smet. De protestacties veroorzaken veel verkeersoverlast in en rond Brussel.

Volgens een schatting van de politie nemen ongeveer 650 taxi’s deel aan de manifestatie. De chauffeurs blokkeren de Brusselse ring (RO) en veroorzaken file in de binnenstad. Verkeer dat vanuit Gent naar Brussel moet, staat lang in de file op de E40 door een blokkade op de Keizer Karellaan.

Er is ook hinder tussen Groot-Bijgaarden en het Vierarmenkruispunt. In Ruisbroek moet het verkeer over één rijstrook over de binnenring. Tussen Halle en Anderlecht staat er al anderhalf tot twee uur file.

Op de E411 richting Brussel is het aanschuiven vanaf Jezus-Eik door een blokkade op het Leonardkruispunt. De taxichauffeurs blokkeren verder het viaduct van Vilvoorde en er is hinder op de E19 richting Brussel vanaf Machelen. 

De gemoederen onder de taxichauffeurs lopen langzaam op. Inmiddels is de oproerpolitie al ingeschakeld en hebben actievoerder banden in brand gestoken.

Ook in het centrum van Brussel verloopt het verkeer erg moeizaam, zowel onder- als bovengronds. Aan de Naamsepoort, Louisa en Sainctelette hebben de taxichauffeurs blokkades opgetrokken. De politie heeft de Leopold II- en Rogiertunnel afgesloten. Politiewoordvoerster Ilse Van de Keere roept op om de Kleine Ring, ofwel de ringweg rond de Vijfhoek, te vermijden.

De protestactie duurt nog de hele dag. Om 13:30 uur vertrekt een betoging van het Noordstation en zullen de taxi’s zich verplaatsen via Kruidtuinlaan, Pachecolaan, Sint Goedelekathedraal, Congresplein en -straat, Madouplein, Jozef II-straat, Belliardstraat, naar de Blijde Inkomstlaan en de korte Wetstraat nabij Schuman. De aankomst wordt om 15.30 uur verwacht.

Aan het Zuidstation is er een blokkade om te verhinderen dat chauffeurs van Uber kunnen profiteren van de acties van de taxichauffeurs.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,661
Diesel1,322

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions