Clicky


Acht onderkoelde Irakezen in koeltrailer ontdekt

Acht onderkoelde Irakezen in koeltrailer ontdekt [+foto]
26-03-2018 19:06 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

SCHWERTE(D) - Maandagochtend 26 maart rond 11:50 uur parkeerde een 59-jarige Litouwse vrachtwagenchauffeur zijn vrachtwagen op een parkeerplaats Lichtendorf Süd. Plotseling hoorde de chauffeur klopgeluiden en stemmen vanuit de laadruimte van zijn vrachtwagen.

Hij sprak een voorbijganger aan en vroeg deze de politie te bellen.

Toen de politie arriveerde opende de vrachtwagenchauffeur de vergrendelde deuren. In totaal werden acht personen aangetroffen in de koeltrailer. Ze hadden waarschijnlijk al, enkele uren bij een temperatuur van 5°C doorgebracht in de koeltrailer. Daar zaten ze op plastic kisten waar bloemkool in werd vervoerd. Allen waren enigszins onderkoeld en werden naar een politie eerste hulppost gebracht.

Samen met een tolk werd duidelijk dat het acht personen van Irakese afkomst betrof. Ze hadden geen van allen identiteitspapieren bij zich. Onder hen vier volwassenen en vier kinderen variërend in de leeftijd van 9 tot 16 jaar. De migranten gaven aan naar Groot-Brittannië te willen.

De chauffeur vertelde dat hij eerder een stop had gemaakt in Frankrijk. Vermoedelijk zijn de migranten er daar in geklommen.

De politie zet het onderzoek voort.