Transport Online - Rusland: uitwijzing stap richting escalatie

Rusland: uitwijzing stap richting escalatie

Rusland: uitwijzing stap richting escalatie
26-03-2018 17:43 | Buitenland | auteur ANP/RTR/BLOOMBERG

MOSKOU - Rusland heeft een reactie aangekondigd op de uitwijzing van diplomaten door westerse landen. Die ,,zal worden gestuurd door de principes van wederkerigheid'', zei een woordvoerder van het Kremlin, die benadrukte dat president Vladimir Poetin het laatste woord heeft over tegenmaatregelen.

Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een reactie dat de betrokken landen een nieuwe stap zetten richting escalatie. Het departement ziet de aangekondigde uitwijzing als een "onvriendelijke daad'', die niet onopgemerkt zal blijven. "We zullen erop reageren'', aldus het ministerie.

Het departement verwijt de bondgenoten van Groot-Brittannië "door de knieën te zijn gegaan voor de Britse autoriteiten in de zogenoemde Skripal-affaire'', zonder zich te verdiepen in de achtergronden. De woordvoerder van Poetin noemde de aangekondigde maatregelen "fouten''.

De betrokken landen kregen ook het verwijt "blindelings de principes van Euro-Atlantische eenheid te volgen''. Dat ging volgens het ministerie ten koste van "het gezonde verstand, de normen van een beschaafde internationale dialoog en de principes van internationale wetgeving''.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,742
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions