Transport Online - Toezichthouder kondigt onderzoek Facebook aan

Toezichthouder kondigt onderzoek Facebook aan

Toezichthouder kondigt onderzoek Facebook aan
26-03-2018 17:27 | Buitenland | auteur ANP

WASHINGTON - De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een onderzoek aangekondigd naar Facebook. De toezichthouder wil weten of het technologiebedrijf privacyrichtlijnen heeft geschonden. Vorige week deden al geruchten de ronde dat de FTC zich in Facebook zou verdiepen, maar de officiële aankondiging gaf Facebook toch een nieuwe opdoffer op de beurs in New York.

Aanleiding voor het onderzoek is het schandaal rond data-onderzoeker Cambridge Analytica, dat een rol speelde in de verkiezingscampagne van president Donald Trump. Het bedrijf zou persoonlijke informatie van tientallen miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt voor kiezersprofielen.

Als blijkt dat Facebook de privacy-instellingen van zijn gebruikers heeft omzeild kan de FTC per geconstateerde overtreding een boete van duizenden dollars per dag opleggen. De FTC liet maandag weten de geluiden over Facebook die vorige week de kop opstaken "zeer serieus" te nemen.

Facebook zelf excuseerde zich bij monde van topman Mark Zuckerberg, maar verwierp in een verklaring "elke suggestie'' van een overtreding. Het bedrijf bleef erbij dat het gehandeld heeft volgens de privacy-instellingen van zijn gebruikers. "Privacy en databeveiliging liggen ten grondslag aan elke beslissing die we maken.''

Ook in andere landen wordt de techgigant met argusogen bekeken. Verder wordt op sociale media onder #deletefacebook opgeroepen Facebook de rug toe te keren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,744
Diesel1,409

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions