Transport Online - Spaanse agenten volgden Puigdemont

Spaanse agenten volgden Puigdemont

Spaanse agenten volgden Puigdemont
26-03-2018 17:06 | Buitenland | auteur ANP

MADRID - Ruim tien leden van de Spaanse inlichtingendienst CNI hebben de separatistische leider uit Catalonië, Carles Puigdemont, op zijn reis van Finland naar Duitsland in de gaten gehouden. Dit is door de autoriteiten bevestigd, aldus de Spaanse krant El País.

De CNI werkte samen met de Duitse recherche en was aanwezig toen de regionale ex-premier Puigdemont bij een benzinestation ten zuiden van de Deense grens werd ingerekend. Puigdemont reed in een Renault Espace met Belgische kentekens naar België waar hij sinds zijn vlucht uit Spanje in oktober woont. Hij was op reis met vier anderen.

De CNI kwam in actie toen er vrijdag weer een Europees aanhoudingsbevel werd uitgevaardigd. Madrid had een eerder bevel ingetrokken omdat de uitlevering door België door juridisch getouwtrek spaak liep. Puigdemont ging donderdag naar Finland voor onder meer een lezing. Hij verdween vrijdag uit beeld.

Puigdemont is aangeklaagd wegens strafbare feiten die hij volgens de Spaanse wet pleegde tijdens een chaotische poging Catalonië af te scheiden van Spanje.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,686
Diesel1,269

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions