Clicky

 
Transport Online - VS wijzen 60 Russen uit en sluiten consulaat

VS wijzen 60 Russen uit en sluiten consulaat

VS wijzen 60 Russen uit en sluiten consulaat
26-03-2018 16:58 | Buitenland | auteur ANP/DPA/RTR

WASHINGTON - De VS wijzen zestig Russische diplomaten uit. Het gaat om medewerkers van Russische inlichtingendiensten. Daarnaast moet het Russische consulaat in Seattle worden gesloten. Dit meldde het Witte Huis, dat daarmee de moordaanslag met gif in Engeland op een Russische ex-spion, Sergei Skripal, veroordeelt en steun betuigt voor het Britse standpunt in de kwestie.

De Russische ambassadeur in Washington, Anatoli Antonov, heeft gezegd dat de uitwijzingen de laatste restjes van betrekkingen tussen de VS en Rusland verwoesten.

De Britten stellen dat de aanslag begin maart op Skripal in Salisbury is uitgevoerd met een uitzonderlijk zenuwgas dat ooit in de Sovjet-Unie is ontwikkeld. Dat zou een aanwijzing zijn dat het Kremlin erachter zit. De voornaamste slachtoffers van het gif, de 66-jarige Skripal en zijn dochter Joelia, liggen in coma. Rusland ontkent betrokkenheid en stelt dat het geen enkel motief heeft om Skripal nu met dat merkwaardige gif te bestoken.

Groot-Brittannië heeft bondgenoten opgetrommeld om maatregelen tegen Moskou te nemen. In Europa hebben maandag veertien landen stappen tegen Rusland genomen. Nederland heeft twee Russen uitgewezen. Afgelopen week is op de EU-top tot gezamenlijke maatregelen besloten.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,944
Diesel1,572

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions