Toename van 'vergassen' van chauffeurs in Groot-Brittannië

Toename van 'vergassen' van chauffeurs in Groot-Brittannië
26-03-2018 10:14 | Buitenland | auteur Redactie [FE]

LONDEN - De Road Haulage Association(RHA) meldt een toename van criminelen die chauffeurs 'vergassen' voordat ze de lading uit hun vrachtwagen stelen.

Bij één incident stond een vervoerder 's nachts geparkeerd op een industrieterrein in de West Midlands en werd de volgende ochtend wakker om te ontdekken dat dieven het raam aan de ene kant van de vrachtwagen hadden ingeslagen en de lading met een waarde van duizenden euro's hadden gestolen.

De chauffeur was tijdens zijn slaap 'vergast' en bleef het hele incident buiten bewustzijn. Hij werd voor testen naar het ziekenhuis gebracht.

Er zijn ook een aantal incidenten geweest in South Yorkshire, waar criminelen vergelijkbare methoden hebben gebruikt om chauffeurs uit te schakelen voordat ze goederen stelen.

De RHA dringt er bij wegvervoerders op aan waakzaam te blijven en alles in het werk te stellen om zichzelf veilig te houden, vooral wanneer ze geen andere keuze hebben dan hun dagelijkse of wekelijkse rustpauzes te nemen op afgelegen plekken.NIEUWSBRIEF GEMIST?

Heeft u de nieuwsbrief van vandaag gemist?

KLIK HIER
Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,804
Diesel1,511

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions

Rijverboden