Clicky


 


Provinciale wegen zijn het gevaarlijkst

Provinciale wegen zijn het gevaarlijkst
24-03-2018 09:46 | Weer en Verkeer | auteur ANP

HILVERSUM - De kans op een ernstig verkeersongeluk is op zeventig Nederlandse wegen drie keer zo groot als gemiddeld. De overgrote meerderheid daarvan (64) zijn provinciale wegen overal in het land. Dat blijkt uit een analyse van politiestatistieken door RTL Nieuws en hoogleraar transportbeleid Bert van Wee van de TU Delft.

Ze onderzochten de gegevens over ongevallen op de 550 provinciale- en rijkswegen, dus snelwegen en N-wegen. Van Wee pleit voor meer investeringen in verkeersveiligheid. Hij zoekt de oplossingen vooral in fysieke maatregelen, zoals het scheiden van rijstroken, het verwijderen van obstakels zoals bomen die dicht langs de weg staan en het weren van landbouwvoertuigen.

Zulke maatregelen zijn echter niet altijd mogelijk, waarschuwen de provincies. "Het anders inrichten van provinciale wegen betekent in de praktijk vaak dat er meer ruimte nodig is voor de weg. Bijvoorbeeld wanneer de rijbanen gescheiden worden. Door de ligging van de provinciale wegen tussen objecten is zo'n verbreding vaak praktisch niet haalbaar.''

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro952,267
Diesel2,090

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Logistieke Marktplaats

Geen advertenties gevonden

meer logistieke marktplaats