Clicky

 
Transport Online - 'Onderzoek in kantoren Cambridge Analytica'

'Onderzoek in kantoren Cambridge Analytica'

'Onderzoek in kantoren Cambridge Analytica'
23-03-2018 22:37 | Buitenland | auteur ANP

LONDEN - De belangrijkste Britse privacytoezichthouder heeft een inval gedaan bij de Londense kantoren van het bedrijf Cambridge Analytica, dat de spil vormt van het informatieschandaal bij Facebook. Dat meldde persbureau Reuters op basis van ooggetuigen.

Het zou gaan om ongeveer twintig onderzoekers die de kantoren in het centrum van Londen binnen zijn gegaan. De toezichthouder Information Commissioner's Office (ICO) kreeg kort daarvoor al toestemming van een rechter om een inval te mogen doen en had gezegd snel actie te zullen ondernemen. De doorzoekingen maken volgens ICO slechts deel uit van een breder onderzoek naar de zaak.

Databedrijf Cambridge Analytica zou zonder toestemming persoonlijke gegevens van miljoenen Facebookgebruikers hebben gebruikt om er kiezersprofielen in de Verenigde Staten mee te maken. Daarmee is geprobeerd het stemgedrag van mensen te beïnvloeden. Overigens verklaarde een voormalig werknemer van Cambridge Analytica aan de Britse krant Guardian dat het bedrijf ook diensten heeft verleend aan een groep die voorstander was van de brexit.

Ook in de VS en Israël wordt het schandaal onderzocht. Het misbruik heeft tot felle kritiek geleid vanuit de politiek en er is opheldering geëist. Facebook-topman Mark Zuckerberg heeft excuses aangeboden en beterschap beloofd.

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,983
Diesel1,629

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions

Geen advertenties gevonden

meer truckoccasions