Transport Online - 'Formule 1 kans voor TT Circuit Assen'

'Formule 1 kans voor TT Circuit Assen'

'Formule 1 kans voor TT Circuit Assen'
23-03-2018 11:35 | Sport | auteur ANP

ASSEN - De gemeente Assen en de provincie Drenthe staan positief tegenover een toekomstige Formule 1-race op het TT Circuit. Het mondiale autosportevenement heeft een grote internationale uitstraling en levert een positieve bijdrage aan de regionale economie. Dat zijn de belangrijkste conclusies uit een verkenning die het college van B en W van Assen en Gedeputeerde Staten van Drenthe hebben laten uitvoeren.

"Ik zie dit als een kans voor Drenthe. Samen met ons is heel Noord-Nederland enthousiast over de komst van de Formule 1'', aldus gedeputeerde Henk Brink. "Het binnenhalen van de Formule 1 zorgt voor een geweldige economische spin-off in de regio. Het zorgt voor reuring en zet Drenthe in één keer op de wereldkaart."

De rentree van een Grand Prix van Nederland - de laatste was in 1985 in Zandvoort - is nog allerminst zeker. De organisatie van het TT Circuit moet daarover onderhandelen met Liberty, de eigenaar van de Formule 1. De internationale autosportfederatie FIA heeft onlangs wel het circuit positief beoordeeld. Een Formule 1-race is er mogelijk.

Gemeente en provincie Drenthe hebben geen rol in de organisatie van een eventuele grand prix in Assen. Ze denken wel dat er draagvlak is bij overheden en bedrijfsleven. "Het circuit leent zich qua infrastructuur heel goed voor de race, zeker als je kijkt naar de huidige investeringen in de accommodatie. Dit jaar wordt de langste tribune van Europa hier in Assen gerealiseerd'', weet burgemeester Marco Out van Assen.

Overigens wil ook Circuit Zandvoort de Formule 1 terughalen naar Nederland. Prins Bernhard van Oranje-Nassau, mede-eigenaar van het racecircuit in de duinen, heeft vooral veel geld nodig om zijn wens te realiseren.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

De rijverboden voor deze week: maandag 1 juni t/m zondag 7 juni

Alle Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,623
Diesel1,297

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions