Transport Online - Michael P. betrokken bij geweldsincident

Michael P. betrokken bij geweldsincident

Michael P. betrokken bij geweldsincident
23-03-2018 10:17 | Binnenland | auteur ANP

UTRECHT - Michael P., de man die verdacht wordt van het doden en verkrachten van Anne Faber, is betrokken geweest bij een geweldsincident in het Pieter Baan Centrum (PBC) waar hij ter observatie was opgenomen. Dat bleek vrijdag in de rechtbank in Utrecht tijdens een niet-inhoudelijke zitting.

Het PBC heeft aangifte gedaan tegen P. Het is niet duidelijk wat er precies is voorgevallen, of er iemand gewond is geraakt en wat de aanleiding was, alleen dat het ergens in de afgelopen maanden is gebeurd. P. moet maandag weer terug naar het centrum zodat het onderzoek naar zijn gesteldheid afgerond kan worden.

Faber verdween eind september na een fietstocht. Het lichaam van de 25-jarige studente werd na een vermissing van bijna twee weken op 12 oktober vorig jaar in Zeewolde gevonden. P. zat op dat moment vast in een kliniek in Den Dolder voor verschillende zeden- en geweldsdelicten in 2010. Omdat hij aan het einde van zijn straf zat, mocht hij onder voorwaarden naar buiten.

P. kwam in beeld nadat zijn DNA op de jas van Faber was aangetroffen. Die jas was gevonden tijdens een door familie en vrienden van Faber georganiseerde zoektocht in de omgeving waar ze verdween. Ook zijn bloedsporen van de studente gevonden in de auto die P. tot zijn beschikking had.

Tijdens de zitting vrijdag bleek dat P. Faber onder dwang van een mes heeft meegenomen op zijn scooter, haar heeft mishandeld en vervolgens met een mes gedood. Dat mes is niet teruggevonden.

P. heeft zijn daden eerder al bekend. Hij was vrijdag, net als tijdens de eerste pro-formazitting in januari, niet aanwezig in de rechtbank. De inhoudelijke behandeling van de zaak staat gepland op 11 en 12 juni. Volgens zijn advocaat is P. dan wel van plan te verschijnen.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,665
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions