Transport Online - LNG-tankstation voor transportbedrijf Remitrans

LNG-tankstation voor transportbedrijf Remitrans

LNG-tankstation voor transportbedrijf Remitrans
22-03-2018 12:09 | Bedrijfsnieuws | auteur Redactie [FE]

BREDA - Het Nederlandse LIQAL bouwt het nieuwe LNG-tankstation voor het Belgische transportbedrijf Remitrans. Na een aanbestedingsprocedure werd de Bredase onderneming LIQAL gecontracteerd. Het totaalconcept – van ontwerp, productie en realisatie op locatie, tot en met het onderhoud en de 24/7 service – gaf de doorslag. Met de komst van een eigen LNG-tankstation bouwt Remitrans verder aan het beperken van CO2-uitstoot in de transportsector.

De noodzaak daarvan blijkt uit de afspraken die tijdens de klimaatconferentie in Parijs zijn gemaakt. Om de opwarming van de aarde een halt toe te roepen, moet de uitstoot van broeikasgassen zoals CO2 worden beperkt. Overheden stimuleren daarom op nationaal en internationaal niveau het gebruik van klimaatvriendelijkere brandstoffen. LIQAL speelde in op deze ontwikkeling en specialiseerde zich in tankinfrastructuur voor de milieuvriendelijke alternatieven LNG en waterstof.

Vergroenen transportbranche

Dat ook de transportketen zich meer bewust is van de eigen verantwoordelijkheid ten aanzien van het milieu, bewijst Remitrans. De Belgische transporteur levert alle mogelijke inspanningen om haar bedrijf te vergroenen, de eigen impact op het milieu zo minimaal mogelijk te houden en een steentje bij te dragen aan het behalen van de Belgische klimaatdoelstellingen. Eerder dit jaar werd dit beloond en bekroond met de Green Truck Award.

“Door stapsgewijs met het wagenpark over te stappen van diesel op de brandstof LNG, verbetert Remitrans de lokale luchtkwaliteit en reduceren we de CO2-uitstoot per truck met minimaal 20 procent. Met de aanschaf van 9 af-fabriek Euro-6 Volvo trucks rijdt nog dit jaar 15 procent van onze vrachtwagens op het vloeibare aardgas, het jaar erop 30 procent, met als doel in de toekomst het gehele wagenpark te verschonen”, zegt Frank Coppens, Logistiek Manager bij Remitrans.

De nieuwe trucks beschikken overigens over dezelfde prestaties, rijeigenschappen en brandstof zuinigheid als de diesel variant.

“Wij zijn ervan overtuigd dat LNG hét alternatief is voor diesel in zwaar wegverkeer en lange afstandsvervoer. Nu er diverse truckmerken beschikbaar zijn en steeds meer transportbedrijven kiezen voor schoon en betaalbaar LNG, zal ook de vraag naar tankstations voor deze alternatieve brandstof toenemen. Remitrans heeft gekozen voor ons recent geïntroduceerde prefab tankstation, waarbij de time to market met een aantal maanden wordt gereduceerd. Goed voor de doorlooptijd van het project én voor de portemonnee van onze klanten, dat is waar wij voor gaan”, aldus Joost Jansen, Business Development Manager bij LIQAL.

Voorgefabriceerde tankoplossing

Het innovatieve tankconcept is compact maar bevat wél alle technisch hoogwaardige elementen van een volwaardig LNG-tankstation. Te denken valt aan een geavanceerd online monitoring- en trending systeem, een MID-gecertificeerde afleverzuil en LIQAL’s gepatenteerde mirco liquefactie technologie, die ervoor zorgt dat het LNG in de 70.000 liter grote opslagtank oneindig houdbaarheid is en alle op de markt aanwezige trucks effectief op de gewenste condities kunnen worden bevoorraad, zonder gebruik van vloeibaar stikstof.

Civiele werken zoals graafwerkzaamheden kunnen tot een minimum worden beperkt en het systeem komt afgemonteerd en getest op locatie aan. Hierdoor zijn de doorlooptijden korter. Naar verwachting is het Remitrans LNG-tankstation in de omgeving van Ninove, dan ook in de tweede helft van dit jaar al in gebruik voor zowel het eigen wagenpark als voor LNG vrachtwagens van derden.

De ambitie van LIQAL is duidelijk: Het bedienen van de Europese markt met hoogwaardige tankinstallaties voor LNG en waterstof en systemen om aardgas en biomethaan vloeibaar te maken. Een mooi doel, want hoe meer de transportsector deze gasvormige alternatieven omarmt, des te beter voor ons milieu.Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,671
Diesel1,307

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Foto's

Stuur uw foto's naar onze redactie, dan plaatsen wij deze voor u.

Truckoccasions