Transport Online - Vrachtwagen van de weg, twee ladingdieven op de vlucht [+foto]

Vrachtwagen van de weg, twee ladingdieven op de vlucht

Vrachtwagen van de weg, twee ladingdieven op de vlucht [+foto]
22-03-2018 09:25 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

HOOGERHEIDE/DRIEBERGEN - [update 11:18 uur] De politie heeft in de nacht van woensdag 21 op donderdag 22 maart in Hoogerheide na een korte achtervolging en een zoekactie, een 27-jarige Albanees aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij ladingdiefstal uit vrachtwagens. Een tweede verdachte is nog voortvluchtig.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks middernacht op de A4 een vrachtwagen met een Frans kenteken rijden. Omdat het kenteken in de politiesystemen in verband werd gebracht met ladingdiefstal uit vrachtwagens, gaven de agenten de bestuurder van de vrachtwagen een stopteken. Hieraan werd echter geen gevolg gegeven en de vrachtwagen ging er vandoor. De vrachtwagen nam de afrit Hoogerheide, raakte daar een paaltje en kwam tot stilstand in de berm. Vervolgens verlieten de twee inzittenden de auto en vluchtten in een aangrenzend bosperceel.

Met ondersteuning van de politiehelikopter, speurhonden en medewerkers van de Eenheid Zeeland-West-Brabant werd een zoekactie gestart. Met behulp van de warmtebeeldcamera lukte het de bemanning van de politiehelikopter een verdachte te lokaliseren en de collega’s op de grond naar die plek te loodsen.

In de bossage bij een woning aan de Steenstraat in Hoogerheide werd de 27-jarige verdachte om 00.45 uur aangehouden. De tweede inzittende van de vrachtwagen is nog spoorloos.

De Landelijke Eenheid onderzoekt de zaak. 

Nieuwsbrief

Elke werkdag het laatste nieuws rond lunchtijd
in uw e-mail ontvangen?

Stuur mij de nieuwsbrief

Wilt u zich afmelden klik dan hier

Rijverboden

Actuele Brandstofprijzen
Euro951,822
Diesel1,499

Aangeleverd door UnitedConsumers

Meer brandstofprijzen

Truckoccasions