Clicky


Nieuwe Lijndienst Samskip voor Amsterdam Container Terminal

Nieuwe Lijndienst Samskip voor Amsterdam Container Terminal
21-03-2018 15:00 | Algemeen | auteur Redactie [FE]

AMSTERDAM - Bij de Amsterdam Container Terminal (ACT) gaat vandaag een nieuwe lijndienst tussen Amsterdam en Hull officieel van start met de eerste aanloop van het schip THEA II met een capaciteit van 340 TEU. De nieuwe lijndienst van de toonaangevende shortsea operator Samskip biedt drie afvaarten per week vanuit Amsterdam op maandag, woensdag en zaterdag.

In een reactie op de nieuwe lijndienst zegt Clemence Cheng, manager director van Hutchison Ports Europe: "Amsterdam Container Terminal biedt rederijen de mogelijkheid om hun klanten snel, efficiënt, betrouwbaar en duurzaam te bedienen. De centrale ligging en uitstekende achterlandverbindingen over de weg, per spoor en via de binnenwateren maken ACT ideaal voor een breed scala aan lading vanuit heel Europa.”

ACT wordt geëxploiteerd door TMA Logistics waarin Hutchison Ports 50 procent aandeelhouder is. TMA biedt naast verschillende terminalactiviteiten ook opslag, transport, logistieke en projectactiviteiten op drie locaties in Amsterdam en één in Antwerpen.

Gerben Matroos, directeur van TMA Logistics: "Het aantrekken van Samskip naar Amsterdam Container Terminal getuigt zowel van de sterke Brits-Nederlandse markt als van de strategische locatie van Amsterdam. TMA Logistics zet haar diensten voor behandeling, opslag en distributie van goederen in. We zijn verheugd dat Samskip deze belangrijke nieuwe verbinding aan ACT en TMA heeft toevertrouwd. We kijken er naar uit om gezamenlijk een optimale dienstverlening aan verladers, aan beide zijden van de Noordzee, te bieden.”

Diederick Blom, directeur Operating Officer van Samskip: "Zowel ACT als TMA Logistics hebben zich gecommitteerd aan deze nieuwe samenwerking, die een nieuwe dimensie geeft aan de duurzame multimodale transportoplossingen van Samskip voor alle soorten intermodale ladingen, waaronder 45ft, reefer-, flat rack-, tank- en bulkcontainers. Samskip biedt nu acht afvaarten per week tussen Rotterdam/Amsterdam en Hull. "

Femke Brenninkmeijer, directeur Energy, Cargo & Offshore van Port of Amsterdam: "We zijn verheugd om de grootste multimodale dienstverlener van Europa te verwelkomen in Amsterdam. Dit biedt nieuwe kansen om de klanten te bedienen via shortsea, spoor, binnenvaart en vrachtwagen. De locatie van Amsterdam, de goede verbindingen met het achterland en de sterke betrokkenheid van logistieke partners komen de regionale en Europese industrie en de consumenten ten goede. Deze nieuwe shortsea verbinding past geheel in de core business van de Haven van Amsterdam om een centrale shortsea hubfunctie voor Europa te ontwikkelen. Daarom zijn we overtuigd van het succes en de mogelijkheden van deze nieuwe Samskip verbinding.”

Amsterdam Container Terminal beschikt over drie van de diepste kades in Noord-Europa met een totale lengte van 1.015 meter en een diepte van 15 meter. De maritieme toegang wordt verder verbeterd wanneer de nieuwe zeesluis, de grootste ter wereld, aan het einde van 2019 bij de ingang van het Noordzeekanaal wordt geopend.

ACT heeft uitstekende verbindingen via shortsea, binnenvaart, weg en lucht. Tevens beschikt ACT over uitstekende on-dock railfaciliteiten met drie 700 meter lange sporen die een reeks intermodale distributiemogelijkheden bieden aan de klanten.