Clicky


Ernstig ongeval met vier vrachtwagens op Duitse A1

Ernstig ongeval met vier vrachtwagens op Duitse A1 [+foto&video]
21-03-2018 14:04 | Ongevallen | auteur Redactie [FE]

WILDESHAUSEN - Op de Duitse A1 in de richting van Hamburg heeft woensdagochtend een ernstig ongeval plaatsgevonden tussen Wildeshausen Nord en Gross Ippener. Vanwege wegwerkzaamheden was er een file ontstaan van zo'n 7 kilometer. Een 36-jarige Russische vrachtwagenchauffeur zag deze file te laat en botste op een vrachtwagen van een 53-jarige Duitse chauffeur. Deze botste vervolgens weer op twee andere vrachtwagen.

Door de klap van het ongeval werd de lading stalen buizen door de voorwand van de oplegger geduwd. Als gevolg daarvan kwam de cabine van de 36-jarige chauffeur los van de oplegger.

De veroorzaker van het ongeval zat bekneld in zijn cabine en is door de hulpdiensten bevrijd. Hij is gewond afgevoerd naar een ziekenhuis. Ook een 52-jarige Duitse chauffeur raakte lichtgewond maar behandeling in een ziekenhuis was niet nodig. De andere twee chauffeurs bleven ongedeerd.

Door het ongeval ontstond brandstoflekkage en de weg moet door een gespcialiseerd bedrijf worden schoongemaakt.

De A1 is in de richting van Hamburg ter hoogte van Wildeshausen Nord nog steeds afgesloten. Verwacht wordt dat dit nog tot laat in de middag zo zal blijven.